Šport > Nogomet
2351 ogledov

Kultni stadion Zajcu zaploskal za mojstrovino

Miha Zajc Empoli Epa Miha Zajc
Slovenski vezist na delu v Italiji je zablestel na gostovanju.

Miha Zajc se je pred skoraj natanko letom dni za odškodnino 1,7 milijona evrov iz ljubljanske Olimpije preselil v Empoli. Z italijanskim klubom je v lanski sezoni nato izpadel iz elitne Serie A, letos se s toskanskim kolektivom bori za vrnitev med najboljše.

Empoliju gre zaenkrat dobro, saj je na drugem mestu prvenstvene lestvice, pozicijo si je v soboto utrdil z zmago na gostovanju pri Bariju (0:4), ki prav tako meri na vrh razpredelnice.

Eno glavnih vlog pri slavju Empolija na kultnem stadionu San Nicola (na njem je Crvena zvezda leta 1991 postala evropski prvak) je imel Zajc. Ofenzivni vezist je asistiral za drugi gol svojega moštva, v 64. minuti pa je mojstrsko izvedel prosti strel in z okrog 25 metrov oddaljenosti matiral vratarja.

Zajc je na zelenici ostal do 74. minute. Za Bari je na klopi sedel Jure Balkovec, slednji se je v Apulijo preselil pred nekaj tedni iz Domžal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.