Šport > Nogomet
20 ogledov

Kurtić blizu prestopa k torinskim bikom

Duško Basta Jasmin Kurtić Udinese Sassuolo EPA
Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić je po poročanju italijanskih medijev tik pred selitvijo v Torino.

Dnevnik La Stampa je poročal, da je slovenski reprezentančni vezist Jasmin Kurtić, član prvoligaša Sassuola, na poti v Torino, kjer naj bi okrepil vrste lokalnega prvoligaša v zameno za 32-letnega nekdanjega italijanskega reprezentanta Mattea Brighija, ki bi odšel v nasprotno smer.

Da je dogovor praktično že sklenjen, je poročala tudi televizija Sky. Za Kurtića bi bil Torino že njegov tretji klub v Serie A, kjer je debitiral v majici Palerma, igral pa je tudi v Serie B za Varese. Rožnato-črni si deloma še vedno lastijo njegovo pogodbo, skupaj s Sassuolom, ki ga v letošnji sezoni čaka boj za obstanek.

Zanimanje spet aktualno

Kurtić je črno-zelenim pomagal do 18. mesta na lestvici, kjer imajo 17 točk ali kar 15 manj od Belokranjčevih morebitnih novih torinskih delodajalcev, ki v letošnji sezoni navdušujejo na šestem mestu (32 točk).

Sassuolo se je pred kratkim tudi razšel z dolgoletnim trenerjem Eusebiom Di Francescom, ki je klub popeljal med elito, začasno pa ga zdaj vodi Paolo Mandelli, doslej trener mlajših selekcij. O zanimanju "Tora", kjer je pol sezone na posoji nedavno odigral tudi Valter Birsa, se je v povezavi s Kurtićem sicer pisalo že okrog novega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.