Šport > Nogomet
3780 ogledov

"Lahko bi igral za Barco, a se z nosečo ženo skriva v zakloniščih"

Georgij Sudakov Profimedia
Velik talent ostal brez nogometa.

"Georgij Sudakov je najbolj naradjen nogometaš, ki sem ga treniral v življenju," pravi 62-letni portugalski trener Fernando Valente, ki je vodil ekipo ukrajinskega Šahtarja do 21 let. O svojem nekdanjem varovancu je še dodal, da gre za izjemnega človeka, ki bo kmalu postal oče. Namesto, da bi igral nogomet, se zdaj z nosečo ženo skriva po zakloniščih. 

"Njegove sanje je zlomila ta nerazumna vojna. Jočem in molim zanj in njegovo ženo ter vse mlade igralce, ki so ostali v Ukrajini. Moje srce je zlomljeno," je izjavil Portugalec.

FC Desna Černigiv Foto Šport To je po napadu ostalo od ukrajinskega stadiona

O 19-letnem Sudakovu, ki je sicer v tej sezoni zaigral tudi v ligi prvakov proti madridskemu Realu in Interju ter je že tudi ukrajinski reprezentant, je trener še povedal: "Gre za igralca z neverjetnim potencialom, lahko bi nastopal za Barcelono ali Manchester City. Na svojem mobilnem telefonu imam shranjeno fotografijo njega in njegove žene."

Sudakov je pred kratkim podaljšal pogodbo s Šahtarjem do leta 2026, nato pa se je začela vojna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice