Šport > Nogomet
1130 ogledov

Legenda slovenskih nogometnih zelenic nenadoma zaključila kariero

Žiga Kous Profimedia
Kapetan Mure Žiga Kous se poslavlja od poklicnega nogometa.

Enaintridesetletni kapetan nogometne ekipe Mure Žiga Kous se poslavlja od profesionalnega igranja nogometa, pred sobotnim popoldanskim treningom je o tem obvestil strokovni štab in soigralce, je sporočil klub iz Murske Sobote.

Kous je v Muri preživel enajst sezon. Debitiral je v sezoni 2008/09 na tekmi pokala medobčinske zveze Murska Sobota proti Čardi. Njegova zadnja uradna tekma je bila 5. maja letos proti Olimpiji. Če se pri tem šteje še pripravljalne dvoboje pa je zadnjič igral pred tednom dni proti Bački Topoli.

Žiga Kous Tottenham NŠ Mura Video Šport Eksplozija Kousove bombe odmeva po Evropi

Dosegel je štirinajst zadetkov, tudi tistega spektakularnega v Londonu proti Tottenhamu. Z Muro je osvojil naslov pokalnega in državnega prvaka, z mladinskim moštvom pa naslov mladinskega pokalnega prvaka. Je eden najmlajših debitantov v dresu Mure, saj je ob prvem nastopu štel 16 let, štiri mesece in pet dni.

Slovo od Mure pa ni dokončno. Kous in generalni direktor kluba Agron Šalja sta se namreč ob njegovi odločitvi pogovarjala o možnosti, da bi v klubu ostal v drugačni vlogi.

Žiga Kous | Avtor: Profimedia Profimedia

"S cmokom v grlu in po tehtnem premisleku je prišel čas, da se poslovim od profesionalnega igranja nogometa. O tem sem razmišljal že nekaj časa, odločitev je bila težka, a naposled sem se po pogovoru z najbližjimi odločil, da je bilo dovolj. Rad bi se zahvalil klubu za vse, kar mi je dal, predvsem predsedniku Robertu Kuzmiču in nekdanjemu športnemu direktorju Denisu Rajbarju, ki sta me pripeljala nazaj v Muro, v klub, ki ga imam neizmerno rad. Zahvala tudi nekdanjemu trenerju Anteju Šimundži, s pomočjo katerega sem v Muri lahko osvojil vse, kar se je v Sloveniji dalo in zaigral v evropskih tekmovanjih," je za klubsko spletno stran povedal Kous.

"Rad bi se zahvalil tudi vsem soigralcem in ostalim, s katerimi smo se dnevno srečevali in so poskrbeli, da sem se v Fazaneriji vedno počutil odlično. Vsaka tekma, ko sem oblekel dres z Murinim grbom, je bila zame posebna. Za sveti dres sem vedno dal vse od sebe. Do zadnje kaplje krvi. Prišel je čas za slovo, Mura pa bo vedno ostala v mojem srcu. Odslej bom prvi, ki bom Muro brezpogojno spremljal s tribune," je dodal Kous.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.