Šport > Nogomet
26 ogledov

Legenda Uniteda noče Mourinha

bobby charlton EPA
Nekdanji nogometaš in legendarni vezist Manchester Uniteda Sir Bobby Charlton je morebiten prihod Joséja Mourinha na Old Trafford označil za napako. Razlog za njegovo mnenje tiči v vedenju kontroverznega trenerja Real Madrida.

Alex Ferguson, ki Manchester United vodi že od leta 1986, še ni javno oznanil, kdaj se namerava umakniti z mesta trenerja rdečih vragov. Kljub temu pa so govorice o prihodu Joséja Mourinha vse glasnejše - med drugim je tudi Škot portugalskega kolega označil za dostojnega naslednika.

alex ferguson | Avtor: EPA EPA
Drugačnega mnenja pa je Bobby Chartlon, nekdanji nogometaš Uniteda, ki nima potrpljenja do vedenjskih vzorceh Joséja Mourinha. ''Trener Uniteda tega ne bi storil,'' je o incidentu, ko je Mourinho s prstom v oko dregnil Tita Vilanovo, povedal Charlton. ''Mourinho je resnično dober trener, to je pa tudi vse. On je trener Real Madrida in pričakujemo, da bomo proti njim igrali v zaključku sezone Lige prvakov,'' je dodal 75-letnik.

Mourinho je znan po svoji odrezavosti, obenem pa s svojim komentarji rad razdeljuje nogometno javnost. ''Preveč sodi za moj okus. Je pa dober trener,'' je še dodal Charlton. Nekdanji nogometaš Uniteda pa ima vse razloge za takšno mišljenje. Mourinho je od leta 2002 vsakih dvanajst mesecev osvojil vsaj eno lovoriko. Skupno je zbral sedem ligaških naslovov, deset pokalov in tri evropske lovorike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.