Šport > Nogomet
1110 ogledov

Lep gol, napadalec se je z njim vpisal v zgodovino

Romelu Lukaku Epa
Kot prvi v zgodovini tekmovanja.

Samir Handanović in soigralci so se uvrstili v polfinale Evropske lige, v četrtfinalu so nogometaši Interja z 2:1 premagali Bayer iz Leverkusna. Med najzaslužnejšemi za zmago črno-modrih je bil napadalec Romelu Lukaku. 

Ta  je sredi prvega polčasa zadel za 2:0, pri tem pa se je na izjemen način, predvsem s fizično močjo, otresel branilca Edmonda Tapsobe. Slednji ga je že potegnil na tla, vendar je belgijec še uspel udariti po žogi in jo poslati za hrbet vratarja Lukasa Hradeckyja.

A bolj kot sam zadetek, je pozornost vzbudil dosežek Lukakuja. Napadalec je namreč v polno nameril že na deveti zaporedni tekmi Evropske lige, kar je najdaljši niz v zgodovini tega tekmovanja in Pokala Uefa, ki je bil njegov predhodnik. Belgijec je tako poskrbel za rekordni dosežek vse od leta 1971.

V polfinale se je sicer prebil tudi Lukakujev prejšnji klub. Manchester United je v podaljšku zatresel mrežo Koebenhavna iz enajstmetrovke in zmagal z 1:0.

Nocoj bosta na sporedu še obračuna Šahtar Donjeck in Basel ter Wolverhampton in Sevilla. Zmagovalec prvega dvoboja bo v polfinalu zaigral proti Interju, drugega pa proti Unitedu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.