Šport > Nogomet
10 ogledov

Liga prvakov: Schalke zaslužil več kot Real

Nani, Young, Manchester United Reuters
Evropska nogometna zveza je danes sporočila, da je angleški velikan Manchester United prejel največji del denarnega nagradnega sklada za minulo sezono Lige prvakov, kar 53,2 milijona evrov.

Rdeči vragi so prejeli največji kos pogače, ki jo razdeljuje Uefa, čeprav so v finalu Lige prvakov izgubili proti Barceloni. Katalonci so prejeli 51 milijonov. Zmagovalci Lige prvakov, nogometaši Barcelone, so od Uefe prejeli 51 milijonov evrov denarne nagrade, kar je manj, kot so dobili njihovi tekmeci v finalu, Manchester United. Pri Uefi so razdelitev denarne pogače pojasnili z dejstvom, da so pri prodaji televizijskih pravic več zaslužili v Angliji kot v Španiji.

Uefa je skupno med 32 klubov, ki so se prebili v skupinski del Lige prvakov, razdelila kar 754,1 milijona evrov. Chelseaju je pripadlo 44,5 milijona, polfinalistu Schalkeju 39,75 milijona, madridskemu Realu pa 39,3 milijona evrov. Slovaški klub Žilina, ki je izgubil vseh šest tekem, je denimo prejel 7,4 milijona evrov nagrade. Uefa je nadaljnjih 125 milijonov razdelila tudi nacionalnim nogometnim zvezam, katerih klubi so igrali v kvalifikacijah za Ligo prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.