Šport > Nogomet
18 ogledov

Mancini verjame v napredovanje

Roberto Mancini, Manchester City Reuters
Velikan Manchester City se je po porazu v petem kolu v Neaplju znašel pred izpadom. V zadnjem kolu bo o njegovi usodi odločal španski Villarreal.

Manchester City bo v zadnjem kolu doma moral premagati Bayern, ob tem pa upati, da Napoliju spodrsne v Španiji. Italijani imajo na drugem mestu osem točk, City pa na tretjem sedem. Slaba novica za vse privržence vodilnega moštva angleškega prvenstva je, da Villarreal v petih kolih Lige prvakov ni osvojil niti točke. A Mancini verjame, da bo na začetku decembra drugače: "Moramo verjeti, kje pa piše, da Villarreal proti Napoliju ne bo osvojil točk? Lahko zmaga ali igra neodločeno, ampak ne verjamem, da bo tekmovanje končal brez točk!"

City je imel v tekmi, ki jo je dobro vodil slovenski sodnik Damir Skomina, pobudo, a več od izenačenja Maria Balotellija mu ni uspelo. Nekateri so se spraševali, zakaj je Mancini do 81. minute na klopi držal Sergia Agüera, a Italijan na klopi Cityja je odgovoril: "Nismo želeli domačim dati preveč prostora. Če bi dobili tretji gol, bi bilo konec. V zadnjih dvajsetih minutah smo imeli štiri ali pet priložnosti, toda njihov vratar je bil fantastičen. Mislim, da si poraza nismo zaslužili, ampak če v Ligi prvakov dobiš dva neumna gola ..."

Zadnjo tekmo z Bayernom bo City odigral sedmega decembra, na vprašanje, kako bo svojim igralcem vrnil vero v napredovanje, pa je Mancini iskreno odgovoril: "Ne vem. Mislim pa, da Villarreal ne bo izgubil še ene tekme."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.