Šport > Nogomet
272 ogledov

Maribor izgubil v Bolgariji

Sven Šoštarič Karič twitter NK Maribor
Mariborčani na prvi tekmi izgubili z Botevom.

Nogometaši Maribora so v prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij evropske lige v gosteh izgubili z Botevom iz Plovdiva z 1:2 (1:1). Povratna tekma bo 18. julija v Mariboru.

Mariborčani se z gostovanja pri Botevu Plovdivu tako vračajo z minimalnim porazom. Če bo Mariboru uspelo preskočiti bolgarsko oviro, ga v 2. kvalifikacijskem krogu čaka Panathinaikos. V primeru izpada pa bodo vijolični evropsko pot nadaljevali v 2. kvalifikacijskem krogu konferenčne lige.

Mariborčani so dvoboj s klubom, katerega član je tudi Alen Korošec (ta je dobil priložnosti za igro šele v 88. minuti), začeli slabo. Praktično prvo nevarno akcijo so domači končali z zadetkom; po slabem izbijanju Martina Milca je do žoge prišel Ivelin Popov in podal z desne strani, Anthony Ujah je visoko skočil, žogo poslal v prečko, od koder se je odbila v gol Ažbeta Juga.

A je bil tudi odgovor slovenske ekipe hiter. Mariborčani so v 18. minuti kombinirali ob robu kazenskega prostora, odbita žoga pa je prišla do Pijusa Širvysa, ki se je odločil za močan strel z 22 metrov in presenetil vratarja Matveia Igonena. Ta je slabo posredoval.

NK MAribor | Avtor: twitter NK Maribor twitter NK Maribor

Le nekaj minut zatem je iz bližine zadel še Hilal Soudani, a so sodniki gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

V prvem polčasu bi lahko še enkrat zadeli tudi domači. Z roba kazenskega prostora je v 30. minuti močno udaril James Eto'o, žoga pa je zadela prečko.

V nadaljevanju tekme so okvir vrat zadeli tudi gostje; v 54. minuti je po podaji Jana Repasa do Edgarda Beugreja slednji poslal žogo ob vratarju Plovdiva, a zadel le vratnico.

Strel Josipa Ilićića v 64. minuti ni bil dovolj močan, da bi vratar Igonen klonil.

Nato pa so zadeli domači za 2:1. Akcijo je začel Samuel Akere s prodorom po desni strani, potem vzporedno z golovo črto podal na levo, kjer je bil povsem sam pred golom Nikola Ilijev in zadel.

Kljub nekaj polpriložnostim gostov se izid ni več spremenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.