Šport > Nogomet
82 ogledov

Mariborčani ostali pred vrati Evrope

Martin Milec Profimedia: Dantejev trg in njegov kip
Vijoličasti so po drugem porazu proti Djurgardnu ostali brez uvrstitve v evropska tekmovanja.

Nogometaši Maribora so v Ljudskem vrtu na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo izgubili proti Djurgardnu z 0:1 (0:1). Štajerci se tako poslavljajo od Evrope, potem ko so tudi prvo tekmo izgubili z 0:1.

Maribor je povratni obračun znova začel brez kaznovanih trenerja Anteja Šimundže in branilca Svena Šoštariča Kariča, še vedno je manjkal tudi poškodovan Hilal Soudani, tako da je bila pot za preboj v ligaški del konferenčne lige še toliko težja.

Maribor, vodil ga je Damjan Ošlaj, je sicer pokazal solidno igro, prevladoval, a zgodnji zadetek Švedov je bil dovolj, da vijolični ostajajo brez uvrstitve v skupinski oziroma po novem ligaški del katerega od evropskih tekmovanj. Nazadnje so tam igrali leta 2017.

Maribor | Avtor: Profimedia Profimedia
Tekma se za Maribor ni dobro začela. V četrti minuti so Švedi povedli, ko je po podaji Gustava Wikheima z desne strani iz bližine zadel Deniz Hümmet.

A pozneje so gostitelji zaigrali bolje. Blizu izenačenju so bili v 13. minuti, ko je po podaji Martina Milca z leve strani z glavo povsem osamljen streljal Arnel Jakupović, a žogo poslal v vratarja gostov.

Deset minut pozneje se je v priložnosti znašel še Maks Barišić, vendar je iz bližine žogo poslal čez gol, je pa Maribor v teh trenutkih pritiskal, v 25. minuti je bil premalo natančen še Jan Repas s približno 15 metrov, v 40. Žiga Repas, v 45. pa še Josip Iličić, ki je zgrešil iz bližine z leve strani.

Mariborčani so tudi v uvodu drugega dela iskali zadetek za priključek, a so švedski branilci pravočasno posredovali, v 59. minuti pa so domači na igrišču ostali le z deseterico, ko je drugi rumeni karton dobil Lan Vidmar.

Maribor nato ni bil več toliko nevaren, v 75. minuti pa so bili Švedi pred zaključno žogico, ko je Haris Radetinac z roba kazenskega prostora zadel prečko mariborskih vrat.

Čeprav je Ošlaj v igro poslal tudi okrepitev za napad, pa so številčno močnejši Švedi do konca dobro nadzorovali dogajanje na igrišču ter tekmo brez nadaljnjih pretresov pripeljali do zanje srečnega konca.

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 8150, sodniki: Lukjančukas, Mirauskas, Kazlauskas (vsi Litva).
* Strelec: 0:1 Hümmet (4.).
* Maribor: Jug, Širvys, Vidmar, M'Bondo, Milec, J. Repas, Ž. Repas (od 83. Beugre), Barišić (od 65. Sikošek), Iličić, Božić (od 65. Borys), Jakupović (od 72. Mbina).
* Djurgarden: Rinne, Stahl, Une Larsson, Danielson, Kosugi, Schüller (od 27. Stensson), Sabovic, Gulliksen (od 71. Radetinac), Wikheim (od 71. Fallenius), Tokmac Nguen, Hümmet (od 85. Priske).
* Rumeni kartoni: Vidmar, Ž. Repas, Iličić, Milec; Stensson, Priske, Danielson.
* Rdeči karton: Vidmar (59.).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.