Šport > Nogomet
11 ogledov

Matavž povišal naskok

Tim Matavž je za svoj Groningen zabil peti prvenstveni zadetek, skupaj pa v 17. nastopih že osmi in je najbolj uspešen napadalec med slovenskimi legionarji. A Josip Iličić igra šele v ponedeljek zvečer.

Slovenski legionarji tokrat niso bili prav razpoloženi, vendar pa je treba upoštevati, da vroči dvojec pri Palermu Armin Bačinović-Josip Iličić svojo tekmo proti Napoliju igra šele danes zvečer.

Ililić, ki je v Serie A zabil že šest golov, bo imel tako lepo priložnost za lov na Tima Matavža. Prav Matavž spet ni razočaral in je bil med najboljšimi igralci Groningena, ki je doma s 4:1 premagal Vitesse Daliborja Stevanovića. Slednji je na igrišču prebil vseh 90 minut.

V Italiji je Samir Handanović le klonil iz enajstmetrovke. Potem ko je Sarma letos zaporedoma ubranil že štiri enajstmetrovke (Eto'oju, Barretu, Di Micheleju in Hamšiku), je v 24. minuti tekme med Parmo in Udinesejem za domače iz 11 metrov zadel Hernan Crespo! Videmčani so ostali brez točk (1:2).

Boštjan Cesar je za Chievo spet odigral vso tekmo in pomembno sodeloval predvsem pri vodilnemu zadetku Rome. Skupaj z Brazilcem Adrianom se je boril za visoko žogo, nato pa se bolj sam kot kaj drugega "udaril" v ramo nasprotnika in obležal na tleh. Sodnik Nicola Rizzoli ni dosodil prekrška, Simplicio pa je zadel v nadaljevanju akcije. Pri remiju Chieva proti Romi (2:2) pa ni sodeloval Bojan Jokić, ki je bil na klopi za rezervne igralce. Bologna je na gostovanju pri Ceseni zmagala z 2:0, Rene Krhin pa v vrstah Bologne ni igral.

V Nemčiji je v odsotnosti poškodovanega Milivoja Novakovića Köln s 3:2 klonil na gostovanju pri tretjem moštvu Bundeslige Bayerju iz Leverkusna. Pri kozličkih, ki so jih med tekmo še okradli, je do 85. minute igral Mišo Brečko.

V angleški prvi ligi bi moral Hull City Roberta Korena v soboto gostiti QPR, a je bila tekma zaradi neugodnih vremenskih razmer odpovedana. Valter Birsa je z Auxerrjem gostoval pri Lensu in odnesel točko (1 : 1). Birsa je v igro vstopil šele v 49. minuti in pripomogel k novi točki, ki Auxerre vodi na 13. mesto najmočnejšega francoskega prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.