Šport > Nogomet
28 ogledov

Matavž zdravi poškodbo v Sloveniji

Dvaindvajsetletnik je vroče blago na nogometni tržnici. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Točno 15 dni pred tekmo z Italijo napadalca slovenske reprezentance Tima Matavža muči poškodba prepone. Na pomoč igralcu Groningena je zdaj priskočil reprezentančni zdravnik dr. Matjaž Vogrin.
Po zadnje karte za Italijo 14. marca!
Upanje umira zadnje – prodaja zadnjih paketov vstopnic za kvalifikacijski tekmi Slovenija – Italija in Slovenija – Estonija se bo izključno na www.nzs.si pričela v ponedeljek, 14. marca, ob 12. uri. Nakup paketov vstopnic po cenah 45 evrov (2. kategorija) ali 35 evrov (3. kategorija) za paket dveh vstopnic bo omejen na štiri pakete na kupca.

Za Timom Matavžem je že na začetku marca najuspešnejša sezona v karieri, saj je v dresu Groningena v nizozemski ligi do danes zabil že 15 golov. Dobro znani interes Napolija, pridobivanje standardnega mesta v napadu slovenske reprezentance in ostali vrhunci letošnje sezone pa so v novem letu kar malce zbledeli. Razlog je predvsem nadležna poškodba, ki Matavža iz postave zeleno-belih drži že vse od debakla pri Feyenoordu 27. februarja (1:5), po katerem je zmogel le nekaj lažjih treningov, ki pa niso minili brez bolečin.

Ker terapije na Nizozemskem niso obrodile sadov, je Matavž v četrtek obiskal UKC Maribor in zdravnika slovenske nogometne reprezentance, ortopeda dr. Matjaža Vogrina, s katerim sta ugotovila, da je problem v "sindromu boleče prepone". Gre za poškodbo, ki nastane ob preobremenitvah, njeno zdravljenje pa je zelo zahtevno. Matavž je tako še isti dan v Termah Čatež pod vodstvom reprezentančnega fizioterapevta Khalida Nassifa začel z zdravljenjem, ki naj bi trajalo od sedem do 10 dni. Čez vikend naj bi se terapijam priključili tudi zdravniki Matavževega kluba, ki bodo prejeli navodila za nadaljnje zdravljenje na Nizozemskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.