Šport > Nogomet
27 ogledov

Mavrič – Italijo premagal že dvakrat

Matej Mavrič Rožič pravi, da se Italijani zavedajo slovenske kakovosti. (Foto: B Barbara Milavec
Bržkone bi si za Primorca težko izmislil slajšo zmago, kot je nad Italijani. Pirančan Matej Mavrič Rožič se bo že četrtič v reprezentančni karieri soočil z azzurri: "Prikazati moramo pravi obraz in težav ne bo."

Že dvakrat sem okusil slast zmage nad Italijani – v Celju in Trstu, enkrat pa smo izgubili v Palermu. Upam, da se bo četrta tekma razpletla v našo korist.
Matej Mavrič Rožič
"Italijo spremljam prek medijev, saj znam italijansko. Kot sem razbral, prihaja zelo močna reprezentanca – spoj izkušenosti in mladosti. Ampak pomembni smo mi. Prikazati moramo pravi obraz in težav ne bo," je za zurnal24.si dejal Matej Mavrič Rožič, ki je za Slovenijo igral 35-krat in zabil en zadetek.

Je pri naših sosedih zaznati spoštovanje ali morda celo drobec strahu? "Strahu ni, se pa Italijani zavedajo, kam prihajajo. Tudi če bi se bali, tega ne želijo pokazati. Če pa prebereš med vrsticami, vedo, da prihajajo k reprezentanci, ki zna igrati nogomet in je pokazala kakovost," je še dejal nekdanji član Pirana, Primorja, Gorice, Moldeja, Koblenza in zdaj Kapfenberga, ki sta mu bila nekdaj vzornika – seveda Italijana: Alessandro Nesta in Alessandro Costacurta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.