Šport > Nogomet
6 ogledov

Med Kitajci je že zvezda

Blažević v fotomontaži nekega šanghajskega časnika ob oznanitvi, da bo njihov tr Žurnal24 main
Miroslav Blažević po praznikih odhaja na Kitajsko, kjer je bo prevzel ekipo Šanghaj Shenhua. Pravi, da je tam že zvezda in bo še večja, ko bodo spet zmagovali.

Zdaj že nekdanji selektor Bosne in Hercegovine, Hrvat Ćiro Blažević, praznike preživlja v domovini, nato pa se odpravlja na Kitajsko, kjer je zvezda, še preden je prevzel službo trenerja kluba iz Šanghaja. "Doma se sicer najbolje počutim, a moja služba je pač taka, da potujem po svetu. Kitajska bo nova izkušnja. Čas je, da pri teh letih okusim to deželo. Bom pa zelo pogrešal Evropo. Ne bo mi lahko," pred odhodom na Kitajsko razmišlja karizmatični Ćiro. "Na Kitajskem nisem tujec. Pričakali me bodo kot veliko zvezdo. Vse vejo o meni. Pisali so o mojih uspehih. Najbolj pomembno pa je, da so ljudje normalni."

Trener vseh trenerjev, kot so ga poimenovali, naj bi za sedem mesecev službovanja na Kitajskem dobil milijon evrov. "Nič še nisem podpisal. Dogovorili smo se ustno. Nočem govoriti o točnem zaslužku, je pa res, da me je na Kitajsko pripeljal denar." Blažević si je že ogledal posnetke tekem ekipe Šanghaj Shenhua in verjame, da jih lahko vrne na sam vrh kitajske lige. "Želim, da si me na Kitajskem dobro zapomijo, a to lahko storim le z dobrim rezultatom. Edini hendikep je jezik. Najti bom moral dobrega prevajalca. Dva ali tri sem že zavrnil."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.