Šport > Nogomet
15 ogledov

Mehičani osvojili pokal CONCACAF

Hernandez
1/8
Reuters
V kalifornijski Pasadeni so nogometaši Mehike postali prvaki Severne in Srednje Amerike ter Karibov, potem ko so v finalu s 4:2 premagali ZDA, čeprav so te že po 23 minutah vodile z 2:0. Kako so Mehičani maščevali Slovence?

Tekmo si je na stadionu Rose Bowl ogledalo kar 93 tisoč gledalcev. Javier Hernández - Grahek je postal najkoristnejši nogometaš turnirja – sedem golov in dve podaji v šestih tekmah! Za ZDA sta zadela Michael Bradley in Landon Donovan, za Mehiko pa dvakrat Pablo Edson Barrera ter Jose Andres Guardado in Gio Dos Santos. Ameriška strelca sta zadela tudi na lanski tekmi svetovnega prvenstva med ZDA in Slovenijo in tako bi s kančkom hudomušnosti lahko zapisali, da so Mehičani maščevali Slovence za remi pred letom dni.

"Smo najboljše moštvo na prvenstvu," je blestel od zadovoljstva nogometaš Manchester Uniteda Hernández: "To je vse, kar šteje v tem trenutku." "Mehika premore nekaj igralcev, ki lahko na mah spremenijo potek srečanja. So zelo eksplozivni, če jim pustiš dovolj prostora, se bodo razigrali," je srečanje komentiral Donovan. To je sicer že šesti naslov za Mehičane v omenjenem tekmovanju, ki se imenuje tudi zlati pokal in se igra na dve leti. ZDA so slavile štirikrat, Kanada enkrat.

Pokal CONCACAF, finale:


Mehika : ZDA 4:2 (2:2)
Barrera (29, 50), Guardando (36), dos Santos (76); Bradley (8) Donovan (23)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.