Šport > Nogomet
1734 ogledov

To si o Ronaldovem izzivu misli Messi

lionel messi Epa
Napadalec Juventusa je Lionela Messija pozval, naj sprejme njegov izziv in se mu pridruži v Italiji.

Lionel Messi se je odzval povabilu Cristiana Ronaldu, ki ga je javno pozval, naj razmisli o tem, da bi v nadaljevanju kariere zaigral v katerem drugem klubu. Argentinec je namreč od malih nog član katalonskega velikana, kjer bo razen v primeru senzacionalnega preobrata tudi sklenil profesionalno športno pot.

Za razliko od Messija se je njegov večni rival Ronaldo preizkusil v različnih evropskih ligah. Kariero je začel na Portugalskem in se nato proslavil v Angliji ter Španiji, od začetka letošnje sezone pa navdušuje v dresu italijanskega prvaka.

"Igral sem v Angliji, Španiji, Italiji, na Portugalskem in z državno reprezentanco, medtem ko je on vseskozi v Španiji. Mogoče me on pogreša nekoliko bolj," je v nedavnem intervjuju izjavil Ronaldo in dodal: "Všeč bi mi bilo, če bi Messi nekoč prišel v Italijo. Sprejmi izziv. No, če je srečen v Barceloni, to povsem spoštujem."

ronaldo messi | Avtor: EPA EPA
Messi, ki z Barço tudi letos zaseda vrh prvenstvene lestvice, o selitvi ne razmišlja. "Da bi sprejel Ronaldov izziv? Ne potreubjem spremembe. Igram za najboljšo ekipo na svetu. Iz leta v leto se srečujem z novimi izzivi. Ni mi treba menjati ekipe ali lige, da bi si postavil nove cilje. Tukaj sem doma in ne potrebujem spremembe," je rivalu odločno sporočil Argentinec. "Časi, ko sva skupaj igrala v isti ligi se potegovala za lovorike, so bili zelo lepi. Imela sva zdravo rivalstvo, v katerem sva oba želela postati še boljša igralca. To je bilo dobro tudi za gledalce," je o rivalstvu s Portugalcem povedal Messi in dodal, da ga razplet letošnje podelitve za zlato žogo ni presenetil.

"Čeprav gre za prestižno priznanje, mu ne pripisujem velikega pomena. Vedel sem, da nimam možnosti za zmago, zato me ni presenetilo. Slišal sem imena in vedel sem, da mene ne bo zraven. Ni me zanimalo, ali bom tretji ali četrti. Ničesar nisem pričakoval, tako da nisem bil presenečen," je pojasnil.

Messi je v glasovanju, ki ga je dobil hrvaški vezist Luka Modrić, zasedel peto mesto.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice