Šport > Nogomet
250 ogledov

Messi odločil francoski derbi

Lionel Messi, Neymar Profimedia
Nogometaši Paris St. Germaina so dobili derbi 8. kroga francoske nogometne lige. V Lyonu so domačo ekipo premagali z 1:0, tekmo je z golom že v peti minuti odločil Lionel Messi. PSG je zdaj sam na vrhu prvenstvene razpredelnice, pred Marseillom, ki je na domači tekmi z Rennesom le remiziral, ima dve točki prednosti.

Marseille je v dvoboju z Rennesom zagotovo pričakoval več kot točko. A na koncu se je moral močno potruditi, da se je izognil porazu. Po prvem polčasu je zaradi avtogola Mattea Guendouzija zaostajal, v 52. minuti pa se je isti igralec odkupil in izenačil.

Brez polnega izkupička je ostal tudi do tega kroga tretjeuvrščenji Lens, na gostovanju v Nantesu je tekmo odigral brez danega ali prejetega gola.

Druge zaporedne zmage se je veselil Miha Blažič. Slovenski reprezentančni igralec je na gostovanju v Nici odigral celo tekmo, njegov Angers je zmagal z 1:0, gol je v obdobju, ko so imeli gosti igralca več na igrišču - Nica je v 32. minuti ostala brez izključenega igralca, v 62. minuti pa je moral predčasno v slačilnico tudi igralec Angersa - v 43. minuti dosegel Nabil Bentaleb.

Prve zmage v sezoni so se veselili igralci Ajaccia, na derbiju začelja so v gosteh z 1:0 ugnali Brest, v gosteh sta bila uspešna tudi Monaco, s 3:0 je zmagal v Reimsu, in Troyes, ki je bil s 3:1 boljši od Clermonta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.