Šport > Nogomet
14 ogledov

Messi: "Real te ubije v petih sekundah"

Messi Adriano Xavi Alexis Sanchez Barcelona Spartak Moskva Liga prvakov EPA
Lionel Messi se je v obširnem intervjuju za španski dnevnik El País razgovoril o mnogih temah, tudi prihajajočem "El Clásicu" proti Real Madridu. "Bolj me skrbi biti dobra oseba, kot biti najboljši igralec na svetu," je med drugim povedal Argentinec. Svojemu prvorojencu naj bi dal ime Thiago.

Barcelono pred derbijem z Real Madridom v torek čaka še težka preizkušnja v Ligi prvakov, saj se bo v Lizboni pomerila s portugalskim podprvakom Benfico. V intervjuju za El País je prvi zvezdnik katalonskega ponosa Lionel Messi govoril tudi o sreči, ki jo je moral imeti, da lahko igra za tako velik klub.

"Imel sem srečo, da sem pristal v tej Barçi, ki ima izjemne nogometaše. Dala mi je vse: nagrade, naslove, gole ... Vse. To je ekipa, ki je že šla v zgodovino, in to zaradi vsega, kar je osvojila," je dejal mali čarovnik iz Rosaria. V pogovoru za španski dnevnik je še posebej izpostavil dolgoletna soigralca Xavija Hernándeza in Andrésa Iniesto.

"Delam tisto kar lahko, da pomagam ekipi. Ne bi znal početi tega, kar počneta onadva. Kreganje z Davidom Villo? Ne iščite težav, kjer jih ni. Tu ni nič. Naša slačilnica deluje ne le v športnem smislu. Je spektakularna. Že nekaj časa smo skupaj, ampak na koncu odloča človeški nivo, ki je zelo visok. Nihče ne ve, kako dobro se imamo," je nadaljeval Argentinec.

Žoge ni dajal nikomur

Posebno mesto na njegovi športni poti ima tudi trenutni trener Tito Vilanova. Pod vodstvom nekdanjega pomočnika Josepa Guardiole je Barcelona nanizala rekordnih šest zaporednih zmag na začetku sezone, prav Vilanova pa je bil pred leti tisti, ki je Messiju ponudil prvo priložnost v mladinskih selekcijah.

"On je bil prvi, ki me je dal v igro, saj sem bil prej zgolj menjava. Poznam ga. Je normalna oseba, odprta. Vse ti pove v obraz, brez težav. To mi je všeč," je o Vilanovi povedal Messi in dodal, da je imel z Barcelonino filozofijo igre sprva kar nekaj težav: "Tu je filozofija oddajati žogo 'iz prve'. Ampak jaz je nisem dajal nikomur!"

Real "ubija" iz protinapadov

Barcelono v nedeljo čaka prvi ligaški obračun z Realom, ki jih je na prvih obračunih letošnje sezone premagal v skupnem seštevku superpokala, potem ko so tako Katalonci (3:2) kot Madridčani slavili na domačem igrišču (2:1). Messi je o večnih rivalih govoril z izbranimi besedami, dejal je celo, da mu je zelo všeč igrati na Santiagu Bernabéu.

"Vsaka tekma je zgodba zase. Vse so težke. Proti Real Madridu je zaradi pomena in zaradi sposobnosti igralcev še težje, ampak danes so vse tekme težke. Madrid te ubije iz protinapadov. Ima hitre napadalce, povezava obramba-napad traja pet sekund in na koncu pade gol. Zelo mi je všeč igranje na Bernabéu. Real je velik klub z bogato zgodovino. José Mourinho? Ne poznam ga."

Messi je v intervjuju spregovoril tudi o prihajajočem rojstvu svojega prvega otroka. Ime naj bi mu bilo Thiago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.