Šport > Nogomet
897 ogledov

Messijev družinski prijatelj z odmevnim razkritjem

Messi Profimedia
Po spletu je zaokrožilo ime domnevnega prejemnika zlate žoge za leto 2023.

Argentinski nogometni superzvezdnik Lionel Messi (36), ki kljub slovesu od evropskih zelenic še naprej navdušuje onkraj Atlantika, naj bi izvedel, da bo 30. oktobra še osmič okronan za najboljšega nogometaša na svetu.

Prejemnika zlate žoge za leto 2023 je na družbenih omrežjih predčasno razkril nogometašev družinski prijatelj Alessandro Dossetti

"Uradno je. Leo bo osvojil zlato žogo 2023. Osma zlata žoga je nedvomno njegova zadnja. Danes je izvedel," je zapisal Dossetti.

Messi je s sedmimi naslovi že rekorder po prejetih zlatih žogah, z osmo pa bi na večni lestvici že povečal prednost pred petkratnim zmagovalcem Cristianom Ronaldom.

Messiju naj bi ključno prednost v glasovanju za zlato žogo prinesla argentinska zmaga na svetovnem prvenstvu v Katarju, kjer je v sedmih tekmah zabeležil sedem golov in tri podaje ter postal najboljši igralec prvenstva.

Dobro formo je kazal tudi v dresu pariškega PSG-ja, za katerega je prispeval 21 golov in 20 podaj na 41 tekmah v vseh tekmovanjih in se veselil drugega naslova francoskega prvaka.

Messijev največji konkurent v boju za zlato žogo je norveški superzvezdnik Erling Haaland, ki je v dresu Manchester Cityja nanizal 52 golov in devet podaj na 53 tekmah ter sinjemodrim pomagal do trojčka lovorik v Premier ligi, Ligi prvakov in FA pokalu.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.