Šport > Nogomet
12673 ogledov

Messiju prekipelo ob ponižanju

lionel messi Epa Zvezdnik Barcelone je pred koncem tekme zapustil tribuno.
Argentinska nogometna reprezentanca je doživela polom na gostovanju v Madridu.

Prijateljska tekma na madridskem stadionu Wanda Metropolitano, kjer domuje Atlético Madrid slovenskega čuvaja mreže Jana Oblaka, se je končala z visoko zmago Španije, ki je s kar 6:1 premagala Argentino. Gostje so igrali brez prvega zvezdnika Lionela Messija, ki je tekmo spremljal s tribune.

Špance je v vodstvo popeljal Diego Costa, v prvem polčasu je zadel še Isco, za znižanje izida pa je dobrih pet minut pred sodniškim pisom poskrbel Nicolas Otamendi. "Furija" si je odločilno prednost priigrala v uvodnih desetih minutah drugega polčasa, zadela sta Isco in Thiago Alcantara. Dobre četrt ure pred iztekom rednega dela je na 5:1 povišal Iago Aspas, končni izid pa je že minuto kasneje z dopolnjenim hat-trickom postavil Isco.

Messija tokrat ni bilo na seznamu argentinskega selektora Jorgeja Sampaolija, saj okreva po lažji poškodbi noge. Argentinec je tekmo spremljal v družbi napadalnega vezista West Hama Manuela Lanzinija, a mu je približno 15 minut pred iztekom rednega dela prekipelo. Po tretjem golu Isca se je očitno odločil, da ima dovolj sramotenja reprezentančnih kolegov, zato je vstal s sedeža in zapustil prizorišče.

Zaradi predčasnega odhoda se je ponovno znašel na udaru kritik, po tekmi pa mu je v bran stopil Costa, ki je argentinske navijače opomnil, kako pomemben je v resnici zvezdnik Barcelone. "V Argentini pogosto kritizirajo Messija, a njegova odsotnost se zelo pozna. Brez Messija so povsem druga ekipa. Takšnega igralca nikoli ne bi smeli kritizirati, morali bi se zahvaliti bogu, da ga imajo. Do Messija bi se vedno morali vesti spoštljivo, tudi če občasno odigra slabo tekmo," je povedal strelec prvega zadetka.

diego costa | Avtor: Epa Epa

Messi je po porazu v finalu Copa Americe leta 2016, kar je bil že njegov tretji zaporedni reprezentančni poraz v finalih velikih turnirjev, skupno četrti, napovedal slovo od reprezentančnega nogometa.

Sledila je odmevna kampanja v režiji argentinskih navijačev z naslovom "Ne odhajaj, Lio!", kateri se je pridružila tudi mestna vlada Buenos Airesa. Messi si je nato premislil in dva meseca kasneje oznanil vrnitev na reprezentančne zelenice. "Bil sem prepričan, da se ne bom vrnil, a ljubim svojo državo. Zahvaljujem se ljudem, ki so me želeli nazaj," je takrat sporočil.

Njegova velika želja je naslov svetovnega prvaka, na katerega Argentinci čakajo vse od leta 1986.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice