Šport > Nogomet
19 ogledov

Milan po 13 letih zmagal v Neaplju

Dež in pritisk navijačev na San Paolu so Milančani končno premagali. (Foto: Reut
1/6
Žurnal24 main
AC Milan je na ponedeljkovi tekmi prvič po 13 letih zmagal v Neaplju (2:1). V slovenskem derbiju osmega kola je v nedeljo Udinese s Handanovićem z 2:1 premagal Palermo Iličića in Bačinovića.

Massimo Oddo je pripravil oba zadetka za zmago AC Milana z 2:1 nad Napolijem v ponedeljkovi tekmi Serie A. Za Rossonere je to prva zmaga na San Paolu po 13 letih. V močnem dežju in ob neprestanem žvižganju domačih navijačev sta zadela Robinho in Zlatan Ibrahimović. Milančani so tako le dve točki za vodilnim Laziom. A Napoli ni bil v podrejenem položaju. Imeli so veliko priložnosti, a je edini zadetek dal Ezequiel Lavezzi 12 minut pred koncem srečanjem. Domači so drugi polčas odigrali brez Michela Pazienza.

Po zmagi Udineseja nad Palermom (2:1) so Slovenci Samir Handanović, Armin Bačinović in Josip Iličić na doping kontroli ostali kar 40 minut, poroča rtvslo.si. V GALERIJI si oglejte peščico fotografij s tekme v Vidmu.

Inter je doma le remiziral s Sampdorio. Po 45 minutah igre v Milanu gledalci niso videli zadetkov, zato pa so se prvega razveselili gostujoči navijači, potem ko je mrežo domačih po slabem posredovanju vratarja Julia Cesarja zatresel Stefano Guberti v 62. minuti. Gubertiju je podal Antonio Cassano, ki je na desnem boku Cristianu Chivu žogo odvzel na meji prekrška, a je sodniška piščalka ostala nema. Inter se je (v svojem slogu) v igro vrnil v 80. minuti, ko je kamerunski napadalec Samuel Eto'o s podplatom izkoristil lepo podajo mladega, 18-letnegaPhilippa Coutinha z leve strani. Inter je do konca tekme še močno pritiskal, a na koncu se je moral zadovoljiti s točko. Domačim ni pomagalo niti pet minut sodnikovega podaljška.

 

Sarma pustil Iličića in Bačinovića lačnih

Za veselje domačih navijačev na stadionu Friuli je že v deseti minut poskrbel maroški branilec Mehdi Benatia, ki je premagal nemočnega vratarja Salvatoreja Siriguja. Udinese je popolnoma nadzoroval potek dvoboja in kaj kmalu bi se zgodilo, da bi bledemu Palermu zabil še kakšen zadetek ali celo dva. No, do drugega zadetka domačim navijačem ni bilo treba čakati predolgo - v deveti minuti drugega polčasa je iz 11-metrovke na 2:0 povišal Antonio Di Natale. Palermo tudi v drugem polčasu ni blestel, zadnje pol ure tekme pa so Siciljani imeli igralca več, kar so vnovčili z zadetkom Pinille v 83. minuti. Ta je z volejem z neposredne bližine premagal slovenskega reprezentančnega vratarja, ki je moral po žogo v mrežo šele prvič po 353 minutah ige, kar je zavidanja vreden dosežek. (Jalov) pritisk Palerma se je nadaljeval, toda na koncu se je v Vidmu izmed slovenskih nogometašev veselil Sarma. Josip Iličić in Armin Bačinović sta odigrala celoten dvoboj, toda podobno kot vsi nogometaši Palerma tudi onadva nista pokazala bleščeče predstave. Po štirih kolih se nogometašem iz Vidma ni pisalo nič kaj dobrega, v njihovi statistiki točk pa je bila zapisana ničla. Po osmem kolu imajo Videmčani sedaj 10 točk, vse pa so nabrali v zadnjih štirih dvobojih, v katerih so prejeli zgolj en zadetek.

Fiorentino muči Mutu

Nič drugega kot zmaga ni prihajala v poštev za trenerja Fiorentine Sinišo Mihajlovića, ki so mu na klopi Viole že nekaj časa šteti dnevi. Proti Bariju je krvavo potrebna zmaga za nekdanjega jugoslovanskega reprezentanta le prišla, po tem ko je njegovo moštvo že po nekaj minutah igre z izjemno lepim zadetkom v vodstvo popeljal Marco Donadel. Boljšo igro so vijoličasti kronali šele manj kot deset minut pred koncem, ko je Alberto Gilardino odbitek Barijeve obrambe pospravil v mrežo. Toda to ni bila glavna zgodba dneva.

Adriana sem zjutraj videl na hitro in bolje je, da vam ne povem, kaj sem mu rekel. To je resna stvar, počakali bomo na preiskavo.
Andrea Della Valle, direktor Fiorentine

Klub iz Firenc namreč čaka na konec policijske preiskave, preden bo proti svojemu problematičnemu nogometašu Adrianu Mutuju sprožil ukrepe, so sporočili pred tekmo. Romunski napadalec naj bi sodeloval v "resnem" napadu na drugo osebo. V soboto zgodaj zjutraj naj bi Mutu, čigar kazen zaradi zlorabe prepovedanih substanc se konča v petek, udaril in huje poškodoval nekega natakarja. Romun incidenta še ni komentiral.

"Adriana sem zjutraj videl na hitro in bolje je, da vam ne povem, kaj sem mu rekel. To je resna stvar, počakali bomo na preiskavo," je povedal Fiorentinin direktor Andrea Della Valle. "Moramo počakati, saj ne vemo kaj točno se je zgodilo. Posredovali bomo mirno. Ni prvič, da se je zgodilo kaj takega, a nikoli ni bilo tako resno," je še dodal predstavnik kluba. Fiorentina je ob Mutuju stala ob vseh težavah, ki jih je zaradi zlorabe kokaina prinesel še iz Chelseaja, kot tudi ob nedavni "pomoti" pri uporabi odvajalnih tablet, ki so vsebovale prepovedane substance. Če bo Romun spoznan za krivega bi bil to lahko njegov zadnji akt kot nogometaš Fiorentine ...

Serie A, lestvica:
1. Lazio 19 točk
2. ACMilan 17
3. Inter 15
4. Chievo 13
5. Juventus 12
6. Napoli 12

7. Palermo 11
11. Udinese 10
...
18. Bari 8
19. Cagliari 7
20. Parma 7

Italijanska liga, 8. kolo:

Fiorentina : Bari 2:1 (1:0)
Donadel (34), Gilardino (82); Parisi (90)

Parma : AS Roma 0:0 (0:0)

Udinese : Palermo 2:1 (1:0)
Benatia (10), Di Natale (54/11-m); Pinilla (83)
RK: Coda (64/Udinese)

Bologna : Juventus 0:0 (0:0)

Chievo : Cesena 2:1 (1:1)
Cesar (32), Théréau (90), Cesar je odigral celo tekmo, Jokić je obsedel na klopi; Guana (45/ag)

Genoa : Catania 1:0 (0:0)
Rossi (68)

Lazio : Cagliari 2:1 (1:0)
Floccari (22), Mauri (53); Matri (59)

Lecce : Brescia 2:1 (0:1)
Ofere (54) Michele (61);  Caracciolo (19)

Inter : Sampdoria 1:1 (0:0)

Eto'o (80); Guberti (62)

Napoli : AC Milan 1:2 (0:1)
Lavezzi (78); Robinho (22), Ibrahimović (72)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.