Šport > Nogomet
15 ogledov

Modrića mika United, Clichy odhaja

Tottenham prodaja na veliko, a ne Modrića, ki ga mika Man United. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Nekaj zadnjih novic in govoric z nogometne tržnice: Liverpool si po Hendersonu želi Clichyja, Sunderland bi Croucha, Tottenham bi prodajal, a ne Modrića, ki ga mika Man. United. Kam bo odšel Krkić?
Barcelona še naprej išče klub za Bojana Krkića. Katalonec srbskih korenin naj bi bil najbliže Romi, ki jo je prevzel Luis Enrique. V Rimu bi sicer raje Javierja Pastoreja (Palermo). A 50 milijonov evrov je zanje preveč. Medtem Pastore pravi: "Čas je, da odidem." Njihov mestni rival Lazio se je v četrtek okrepil z Miroslavom Klosejem.

Liverpool je dokončal vse potrebno za prestop Jordana Hendersona iz Sunderlanda (18 milijonov evrov in ne 23, kot se je sprva govorilo). Tik pred podpisom pogodbe z moštvom iz mesta Beatlov pa je tudi Gael Clichy. Francoski branilec je dal Arsenalu vedeti, da po osmih sezonah odhaja in ne želi nove pogodbe. Topničarju so mu dali vedeti – tako kot Samirju Nasriju –, da naj ali takoj podaljša pogodbo (velja mu še eno leto) ali pa ga prodajo drugam, da nekaj zaslužijo. Liverpool je na Emirates Stadium že poslal ponudbo v vrednosti pet milijonov funtov (nekaj manj kot šest milijonov evrov). Ker je to le pol milijona manj od želja Arsenala, se bodo že nekako zmenili. Clichyja so si nekaj dni nazaj želeli tudi Juventus, AC Milan in Manchester City. Arsenal je tako začel resno delati na prevetritvi kadra, a prave okrepitve še niso dobili (19-letni Carl Jenkinson iz Charltona to najbrž ni).

AC Milan razmišlja o ponudbi za Didierja Drogbaja (Chelsea), Sergio Aguero (Atletico) pa sporoča, da bo o morebitni menjavi kluba razmislil šele po koncu pokala Copa America. Novi trener Atletica Gregorio Manzano je medtem zatrdil, da niso dobili še nobene ponudbe za Aguera, čeprav se že dolgo govori, da ga želijo Chelsea, Barcelona, Real, Tottenham ...

Na tržnici je še naprej aktiven Sunderland.
Del zaslužka od prodaje Hendersona bodo poskušali unovčiti za Davida Ngoga (Liverpool) in del za Petra Croucha. Za slednjega Tottenhamu ponujajo 12 milijonov evrov. Londončani so na prodajo sicer pripravljeni, a bi poleg denarja radi še kakšnega igralca (morda Asamoaha Gyana). Vprašanje pa je, če bo Crouch sploh želel oditi. Pogodbo ima do leta 2014 in je pri Tottenhamu zadovoljen. Ker naj bi v klub prišel brazilski talent Leandro Damiao (Internacional), bi sicer znal izgubiti na minutaži. Trener Harry Redknapp je pripravljen na kar nekaj sprememb – tako so na izhodnih vratih Tottenhama Jermain Defoe, Roman Pavljučenko in zagotovo Robbie Keane. Radi bi zadržali hrvaškega vezista Luko Modrića, ki pa odhoda ne izključuje. Pravi, da prestopni rok traja do 31. avgusta in se lahko odloči tik pred zdajci. Na mizi naj bi imel ponudbo Manchester Uniteda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.