Šport > Nogomet
8 ogledov

Mourinho: FA naj me poišče

Jose Mourinho – navijači si ga želijo. Žurnal24 main
Jose Mourinho, izbranec navijačev za novega selektorja Anglije, je spregovoril. Veliki Portugalec ni zavrnil možnosti, da bi prevzel reprezentanco dežele, ki ga po odhodu iz Chelseaja še kako pogreša.
Jose Mourinho se je kot kandidat in želja navijačev za novega angleškega selektorja pojavil še za časa delovanja Steva McClarena , po odhodu nepriljubljenega trenerja pa je postal prvi favorit in skrita želja nogometne Anglije. Čeprav so mediji in navijači na njegovo izjavo dolgo čakali, so se včeraj do nje dokopali pri časopisu The Sun. Jose jih ni razočaral: "Nobene možnosti ne izključujem," je iz svoje vile v portugalskem mestu Setubal sporočil nekdanji tvorec uspehov pri Portu in Chelseaju . Mnogi so sicer predvidevali, da Mourinha služba ne zanima, saj je v preteklosti že izjavil, da bi treniral zgolj reprezentanco Portugalske, druge izbrane vrste pa ga naj ne bi zanimale. Kot kaže, je danes vse drugače. "Morali boste govoriti z ljudmi iz nogometne zveze in videti, ali mi nameravajo ponuditi službo. Ne morem povedati nič, dokler ne izrazijo zanimanja zame. Povejte ljudem iz FA, naj me poiščejo," je bil zgovoren in dokaj jasen Mourinho.

"FA, javi se." © AFP

 
Prvi človek FA Brian Berwick je pred veliko odločitvijo. Če je po svetovnem prvenstvu in odhodu Svena Gorana Erikssona mrzlično iskal angleškega kandidata, pa je tokrat zatrdil, da državljanstvo ne bo igralo nobene vloge. S tem je odprl pot številnim zainteresiranim za službo, javno pa so svoje usluge že ponudili Fabio Capello, Marcelo Lippi, Jürgen Klinsmann, med domačimi trenerji pa je najbolj vztrajen vodja Portsmoutha Harry Redknapp.

No, Mourinho, ki ga je kot svojo izbiro potrdilo kar 70 odstotkov navijačev, ki so sodelovali v anketi The Suna, je seveda vsaj korak pred drugimi. Anglija bi vsekakor potrebovala nekaj njegove samozavesti, saj njeni številni zvezdniki v dresu izbrane vrste igrajo neprepoznavno. Zato se mnogim zdi, da je vodenje Anglije misija nemogoče. Jose se seveda ne strinja. "Nemogoče naloge v nogometu ne obstajajo," armadi angleških navijačev sporoča Mourinho.

Mourinho, preprosto najboljši. © AFP

 
Večina navijačev svoje želje izraža na raznih spletnih anketah in forumih, John Sewell pa je šel dlje. Goreči navijač angleške reprezentance je namreč ustanovil spletno stran www.mourinhoforengland.co.uk , ki je pravzaprav spletna peticija. Tu lahko navijači dodajo svoj glas za Mourinha, Sewell pa namerava zbrati kar sto tisoč podpisov in potem želje navijačev predati vodilnim na FA. K peticiji so pristopili že številni zaskrbljeni Angleži, eden pa je šel še dlje. "Če Mourinho dobi to službo, v kar sploh ne dvomim, ga bom podprl še kot kandidata za kralja Anglije."

Domiselno, ni kaj. Se bo odrešenik Jose lahko uprl skušnjavi?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.