Šport > Nogomet
15 ogledov

Moyes: United nima kvalitete

(Manchester United - West Bromwich) David Moyes Reuters
Trener Manchester Uniteda David Moyes po porazu proti West Bromwichu (1:2) išče izgovore za katastrofalen uvod v novo sezone Premier lige.

Manchester United je na šestih tekmah angleške Premier lige zabeležil dve zmagi, remi ter tri poraze in se na lestvici nahaja šele na 12. mestu.

Rdeči vragi so si zadnji spodrsljaj privoščili na Old Traffordu, ko so v šestem kolu nepričakovano izgubili proti West Bromwichu. Aktualni angleški prvak je imel v poletnem prestopnem roku ogromno težav pri lovu na nove okrepitve, saj so se Moyesu med drugim izmuznili Cesc Fábregas, Leighton Baines in Andre Herrera. Prav pomanjkanje svežih moči je po mnenju trenerja glavni razlog, da se United letos ne bo mogel boriti za vrh domače lige, kaj šele Lige prvakov.

''Če hočeš osvojiti Ligo prvakov, potrebuješ pet, šest nogometašev vrhunske kakovosti. Poglejte Bayern München, oni jih imajo. Poglejte Barcelono, ki jih je imela v preteklosti, in Real Madrid, ki jih ima zdaj. To je nivo, ki ga potrebuješ, če želiš zmagati. Mi tega nimamo, vendar imamo izkušnje,'' je povedal Moyes, ki je na evropskih nogometnih zelenicah debitiral z zmago proti Bayerju iz Leverkusna (4:2).

Od prvaka do povprečneža

Moyes je iz rok Sira Alexa Fergusona prejel ekipo angleških prvakov, ki je lani v Ligi prvakov izpadla v osmini finala. Po vsega nekaj mesecih se zdi, da je United izgubil auro nepremagljivosti in lahko kadarkoli izgubi proti ekipi, ki je na Old Traffordu zadnjič zmagala daljnega leta 1978.

''Slaba predstava, slab rezultat. Imeli smo nekaj priložnosti, vendar se je West Brom dobro branil. Nedvomno so si zaslužili zmago, temu ne morem oporekati,'' je športno priznal Moyes, ki se s takšnimi rezultati zagotovo ne bo dolgo obdržal v gledališču sanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.