Šport > Nogomet
28 ogledov

Na derbiju M. City porazil redse

Manchester City je gladko zmagal proti Liverpoolu
1/38
Žurnal24 main
Na derbiju drugega kola Premier League je Manchester City pred domačimi gledalci presenetljivo lahko opravil z Liverpoolom. Varovanci Roberta Mancinija so slavili kar s 3:0.

Robert Koren je ob remiju (0:0) Hull Cityja proti Watfordu v League Champhionship odigral vseh 90 minut in bil eden glavnih akterjev dvoboja.

Po remiju v prvem kolu proti Tottenhamu, ko je Manchester City reševal Joe Hart, so tokrat ''meščani'' pokazali popolnoma drugačen obraz. Mrežo gostov so Cityjevi nogometaši načeli že v 13. minuti, ko je v akciji po desni strani Gareth Barry po podaji Jamesa Milnerja lepo premagal Pepeja Reino. Tudi v drugi polčas so krenili silovito. Že v sedmi minuti nadaljevanja so znova zatresli mrežo rdečih. Baje Carlos Tevez. Po kotu, znova je podajal Milner, je streljal Richards, žoge pa naj bi se tik pred Liverpoolovim vratarjem dotaknil tudi Tevez, ki so mu tudi pripisali zadetek. No, v 68. minuti pa je argentinski nogometaš nesporno zadel, potem ko je realiziral 11-metrovko, ki jo je priboril Alan Johnson. A tudi varovanci Roya Hodgsona so občasno prihajali do svojih priložnosti. Še najlepša je bila tista iz 57. minute, ko je Steven Gerrard najprej zatresel vratnico, potem pa se je po fliperju z dvema fenomenalnima obrambama izkazal vratar Hart.

Craven Cottage ostaja strup za vrage

Gostje iz Manchestra so v London pripotovali po zmago, a iz angleške prestolnice bodo po pravi drami v zadnjih minutah odpotovali zgolj s točko. Začeli so zelo dobro, saj je v 11. minuti Scholes rdeče vrage popeljal v vodstvo, ki so ga varovanci Alexa Fergusona obdržali vse do konca prvega polčasa. V drugem polčasu je Fulhamu najprej uspelo izenačiti, v 75. minuti je Van Der Sarja premagal Davies, nato pa je sledila prava drama. Hangeland je v 84. minuti zabil v lastno mrežo, dve minuti kasneje pa je sodnik po domnevnem igranju z roko Duffa pokazal na belo točko za rdeče vrage. Nani je zastreljal enajstmetrovko, kazen pa je sledila le minuto kasneje, ko je nesrečni Hangeland z dobrim strelom z glavo premagal nizozemskega vratarja v vratih Manchestra Uniteda. Vragi so v zadnjih minutah še poskušali, toda Fulham je na domačem stadionu Craven Cottage angleškemu velikanu odščipnil dve točki. Fulham je že v lanski sezoni decembra 2009 na domačem stadionu porazil Manchester United s 3:0.


Newcastle brez Vučkića suveren

Dvoboj se je sicer začel po željah gostov. Potem ko je vratar Steve Harper v kazenskem prostoru porušil Ashleyja Younga, je sodnik v 9. minuti pokazal na belo točko. A John Carrew je enajstmetrovko zastreljal. Po zapravljeni veliki priložnosti Aston Ville je bilo na terenu le eno moštvo, Newcastle, ki je udaril le dve minuti kasneje. S kakšnih 25 metrov je z izjemnim strelom vratarja Brada Friedla premagal Joey Barton. Novo ponujeno priložnost je Newcastle izkoristil slabih 20 minut kasneje, ko je za 2:0 zabil Kevin Nolan. Varovanci trenerja Chrisa Hughtona pa so čez tri minute prišli do še enega zadetka, potem ko se je po izvajanju kota v kazenskem prostoru dobro znašel Andy Carroll.

 

Tottenham se je tudi uradno okrepil z branilcem Williamom Gallasom, ki je nazadnje igral za Arsenal. Francoz je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Jalova igra Aston Ville se je nadaljevala tudi v začetku drugega polčasa, še naprej pa so svoje priložnosti iskale srake, pri katerih je v napadu prednjačil hitri Wayne Routledge, a gola mu ni uspelo zabiti. Zato pa je namesto njega vratarja Friedla v 67. minuti še enkrat premagal Carroll. In kot da bi bili štirje zadetki premalo, je svojega drugega v 87. minuti zabil še Nolan. A primat med strelci na današnji tekmi je očitno želel ohraniti Carroll, ki je svoj tretji zadetek dosegel v zadnji minuti tekme. Haris Vučkić je tudi tokrat bil na klopi, toda svoje priložnosti kljub visoki zmagi domačih ni dočakal.

Tako Chelsea kot Arsenal s 6:0

Chelsea je proti Wiganu, ki je v prvem kolu visoko izgubil proti Blackpoolu (0:4), potreboval 33 minut, da je načel mrežo domačih. Iz neposredne bližine je zadel Florent Malouda.

 

V drugem polčasu so varovanci trenerja Carla Ancelottija začeli odločneje in Anelka je Londončanom v roku štirih minut zagotovil dva zadetka (48. in 52. minuta). Po visokem vodstvu Chelseaja pa so pobudo v noge vzeli nogometaši Wigana, ki so vse pogosteje prihajali v kazenski prostor gostov. V 62. minuti so preko Maura Bosellija celo zadeli, a izkazalo se je, da je bil Argentinec v prepovedanem položaju in sodnik je zadetek upravičeno razveljavil. V 78. minuti je Didier Drogba prehitel celotno zadnjo linijo Wigana in na levi strani lepo našel rojaka Salomona Kalouja, ki mu ni bilo težko potisniti žoge v prazno mrežo. Naveza Drogba-Kalou je sadove obrodila tudi v 90. minuti, ko je po podaji Drogbaja Kalou zadel drugič, tokrat z glavo. Piko na i je v zadnji minut postavil Jusi Benajun (6:0).

 

"Threeo" Walcott olupil "mandarine"
Čeprav je igral le dobro igro, je Theo Walcott uničil letošnje novince Blackpool, ki so po izjemnem začetku prejšnji teden, s 4:0 so premagali Wigana, tokrat doživeli pravo blamažo. Arsenal je zmagal 6:0.

Že v 12. minuti je Andrej Aršavin lepo našel Walcotta, ki je z desnico zabil prvi gol Arsenala v letošnji Premier League na domačem stadionu. Ofenziva varovancev Arsena Wengerja se je nadaljevala in kaj kmalu bi lahko po strelih Andreja Aršavina in Marouana Chamakha Arsenal vodil s 3:0. Toda Arsenalovi navijači niso obžalovali zamujenih priložnosti, saj so domači pridno polnili mrežo The Tangerines, kot jim tudi pravijo na Otoku zaradi prepoznavne oranžne barve. V 31. minuti je Chamakh prehitel Iana Evatta, ki je v kazenskem prostoru nespametno podrl maroškega napadalca in si prislužil rdeči karton. Iz bele točke je z močnim strelom zadel Aršavin. Le nekaj minut kasneje se je Walcott še drugič vpisal med strelce in Arsenalu pred odmorom zagotovil vodstvo s 3:0.

Tudi v drugem polčasu so domači začeli izjemno in po golih Diabyja v 49. minuti in Walcotta v 58. minuti je na semaforju pisalo že 5:0. V 66. minuti je igro zapustil Walcott, tempo je razumljivo padel, toda Chamakh je v 83. minuti poskrbel za nov, šesti in zadnji gol Arsenala.

Tottenham je po zaslugi Garetha Balea, ki je zabil dvakrat, na gostovanju premagal Stoke City z 2:1. Nekdanji klub Roberta Korena WBA se je po porazu s Chelseajem prejšnji teden (0:6) pobral in tokrat prišel do minimalne zmage na domačem terenu proti Sunderlandu.

Na klopi West Hama pa je zelo slabo začel Avram Grant, ki je po porazu v prvem kolu, s 3:0 je bila boljša Aston Villa, tokrat zabeležil nov poraz. S 3:1 so Grantove fante, ki so igrali pred domačimi navijači, porazili nogometaši Boltona.

Derbi kola bo v ponedeljek ob 21. uri med Manchestrom Cityjem in Liverpoolom.

Premier League, 2. kolo:

Premier L., lestvica:
1. Chelsea 6 točk
2. Aresenal 4
3. M. United 4
4. M. City 4
5. Bolton 4
6. Birmingham 4
7. Wolves 4
8. Tottenham 4

Arsenal : Blackpool 6:0
Walcott (12, 39, 58), Aršavin (32/11-m), Diaby (49), Chamakh (83)
RK: Evatt (31/Blackpool)

Birmingham C. : Blackburn 2:1
Gardner (57, 71); Zonzi (54)

Everton : Wolverhampton 1:1
Cahill (43); Ebanks-Blake (74)

Stoke C. : Tottenham 1:2
Fuller (25); Bale (20, 30)

WBA : Sunderland 1:0
Odemwingie (81)

West Ham : Bolton 1:3

Noble (79/11-m);Upson (48/ag), Elmander (68, 84)

Wigan : Chelsea 0:6
Malouda (34), Anelka (48, 52), Kalou (78, 90), Benajun (93)

Newcastle : Aston Villa 5:0

Barton (12), Nolan (31, 87), Carroll (34, 67)

Fulham : Manchester United 2:2
Davies (57), Hangeland (90); Scholes (11), Hangeland (84/ag)


Manchester City : Liverpool 3:0
Barry (13), Tevez (52, 68)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.