Šport > Nogomet
20 ogledov

Naj tekma Real – Tottenham

Angel Di Maria in soigralci so se veselili gladke zmage nad Tottenhamom. (Foto:
1/12
Žurnal24 main
Kateri dogodki so zaznamovali prve četrtfinalne tekme nogometne Lige prvakov? Kdo je v idealni enajsterici? Kdo je dosegel najlepši zadetek? Preverite!

Naj postava tedna
V njej so mesto našli štirje nogometaši Manchestra Untiteda, po trije Barcelone in madridskega Reala ter član Schalkeja. Več v galeriji!

Naj tekma tedna: Real Madrid : Tottenham 4:0

Obračun v Madridu se je začel še pred prvim sodnikovim žvižgom, ko je moral trener gostov Harry Redknapp zaradi slabega počutja iz prve postave umakniti enega od glavnih adutov Aarona Lennona. Napadalec belega baleta Emmanuel Adebayor je še enkrat dokazal, da mu Tottenham "leži", saj je v polno zadel že v prvih minutah igre, nato pa še enkrat zatresel mrežo londonskega moštva. Igra gostov je razpadla po hitrem odhodu pod tuš napadalca Petra Croucha, ki je v v prvih 15 minutah videl dva rumena kartona. Za evrogol je poskrbel Angel Di Maria, da bi bila mera polna, pa se je med strelce kot zadnji vpisal še Portugalec Cristiano Ronaldo. Tottenham na povratni tekmi lahko reši le čudež.

Igralec tedna: Emmanuel Adebayor
Adebayor je tekmo pričakal zelo motiviran. Sezona se bliža koncu, kot posojeni igralec Manchestra Cityja pa želi trenerja Reala Joseja Mourinha prepričati v dokončen odkup pogodbe. Napadalec Toga je proti Tottenhamu blestel že v dresu Arsenala, po torkovih zadetkih pa je prišel do zavidanja vredne statistike: v 13 tekmah je Tottenhamu zabil deset golov.

Gol tedna: Dejan Stanković
Vezist Interja je potreboval le 23 sekund, da je na San Siru zabil Schalkeju. Poskrbel je za peti najhitrejši zadetek v zgodovini Lige prvakov. In ne samo to. Zabil je spektakularni gol, le nekaj metrov od črte, ki označuje sredino igrišča. Schalkejev vratar Manuel Neuer je bil daleč od vrat in je volej izkušenega srbskega reprezentanta lahko pospremil le s pogledom. Na žalost Interjevih navijačev, pa Dekijeva umetnija ni bila dovolj za zmago. Še več, Schalke je evropske prvake ponižal s 5.2.

Obramba tedna: Edwin van der Sar
Izkušeni vratar Manchestra Uniteda je v gosteh spravljal v obup Chelseajeve nogometaše. Španec Fernando Torres tako še naprej čaka na prvi zadetek v vrstah modrih, nekateri mediji pa so šli že tako daleč, da se sprašujejo, ali mu bo v tej sezoni sploh uspelo zatresti mrežo. Petdeset milijonov funtov vredni napadalec je imel veliko priložnost tik pred iztekom prvega polčasa, a je njegov strel zaustavila vratnica. Dvajset minut pred koncem tekme je zagotovo pomislil, da bo žoga po strelu z glavo končala v mreži, a se je 40-letni van der Sar iztegnil, kolikor je dolg in širok ter ostal nepremagan.

Presenečenje tedna: Zmaga Schalkeja v Milanu
Zaa edinega preostalega nemškega predstavnika se je četrtfinale LP začel kot v najhujši mori. Po minuti igre na San Siru je Schalke zaostajal z 0:1. Prek branilca Joela Matipa je prišel do izenačenja, a je Inter po strelu Diega Milita spet poskrbel za veselje navijačev. Potem pa je prišlo do preobrata. Schalke, ki v nemškem prvenstvu ne blesti, je evropskemu prvaku odčital pravo učno uro nogometa in prišel do izjemne zmage, ki mu na stežaj odpira vrata polfinala.

Neumnost tedna: Peter Crouch
Kot da gostovanje pri Realu že samo po sebi ne bi bilo dovolj zahtevno, je nalogo Tottenhamu še otežil napadalec Peter Crouch, ki si je z dvema nepremišljenima startoma prislužil rumena kartona in odšel pod prho, soigralce pa pustil na cedilu.

Kontroverznost tedna: Nedosojena enajstmetrovka Chelseaju
Obračuni Chelseaja in Manchestra Uniteda so le redko minili brez kakšne sporne sodnikove odločitve. In niti sredina tekma ni bila izjema. Španski sodnik Alberto Mallenco je sicer dobro opravil svoje delo, zamočil pa je pred koncem tekme, ko edini na stadionu ni videl prekrška Unitedovega branilca Patricea Evraja, ki je v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil domačega Brazilca Ramiresa. Chelsea tako na Old Trafford potuje z zaostankom 0:1, povsem drugače pa bi lahko bilo v primeru izida 1:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.