Šport > Nogomet
26 ogledov

''Ne bom mu delal publicitete''

rafael benitez napoli EPA
Španski trener Rafael Benítez se je na diplomatski način izognil vprašanjem o Siru Alexu Fergusonu, saj svojemu nekdanjemu rivalu ne želi pomagati pri publiciteti.

Nekdanji trener Liverpoola Rafael Benítez ni želel komentirati avtobiografije Sir Alexa Fergusona, v kateri je upokojeni škotski strateg nekaj vrstic namenil tudi njemu in nogometašu redsov Stevenu Gerrardu.

Španec je v svoji kolumni za The Independent zapisal, da se ne bo odzval na provokacije nekdanjega trenerja rdečih vragov, ki je v svoji prodajni uspešnici zapisal, da je Benítez njuno rivalstvo prenesel na osebno raven in s tem storil usodno napako.

''Odgovorijo naj naši uspehi''

Trener Napolija je prepričan, da bi s prilivanjem olja na ogenj pripomogel k prodaji omenjene avtobiografije, kar še zdaleč ni v skladu z njegovimi interesi. ''Težava pri odgovorih na izjave o meni ali Stevenu Gerrardu je v tem, da samo pripomorejo k publiciteti. Lahko rečem le, da smo poskušali po najboljših močih zastopati ekipo in klub. Dobili smo odziv. Opravili smo dobro delo. Bili smo dobri izzivalci. Z Liverpoolom sem preživljal lepe čase. Namesto nas lahko odgovorijo uspehi, ki smo jih zabeležili. Nič drugega nimam povedati o tem,'' je zapisal 53-letnik in dodal, da sta ga v letošnji sezoni Premier lige najbolj prepričala Luis Suárez in Daniel Sturridge.

Suárez + Sturridge = smrtonosna kombinacija

''Moram poimensko imenovati igralca iz mojega nekdanjega kluba, Luisa Suáreza. Vsi vedo, da je željan nogometa in kar je pokazal do zdaj - takoj po vrnitvi - je bilo zelo impresivno. Razlog, da omenjam tudi Daniela Sturridga, ni v moji povezavi z Liverpoolom. Večkrat sem že povedal, da napadalci potrebujejo samozavest in morajo imeti občutek, da so pomemben del trenerjevih načrtov. Ta dva nogometaša sta ustvarila najbolj nevaren napadalni dvojec v Premier ligi,'' je dodal Benítez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.