Šport > Nogomet
22 ogledov

Nič več za reprezentanco

K odločitvi ga je zagotovo spodbudil tudi nedavni debakel francoske reprezentanc Žurnal24 main
Prvi strelec francoske nogometne reprezentance Thierry Henry, ki se sicer kmalu seli čez lužo, je danes izjavil, da za francosko reprezentanco ne bo več zaigral.

Prvi strelec francoske nogometne reprezentance Thierry Henry, ki se je odločil, da bo kariero nadaljeval v ZDA pri moštvu New York Red Bull, je danes izjavil, da za francosko reprezentanco ne bo več zaigral.

Dvaintridesetletni napadalec, ki je za Francijo nastopil na 123 tekmah in dosegel 51 golov, je dejal, da je bila tekma na mundialu proti Južnoafriški republiki njegova zadnja.

Henry je s Francijo leta 1998 osvojil naslov svetovnih, dve leti pozneje pa še naslov evropskih prvakov. V zadnji reprezentančni akciji ni bil tako uspešen, saj so se Francozi po hudem sporu in razdoru v ekipi iz Južnoafriške republike vrnili že po predtekmovanju.

"Tekma proti Južnoafriški republiki v Južnoafriški republiki je bila moja zadnja v dresu z državnim grbom. Ironično, da je bila tudi moja prva reprezentančna tekma prav proti Južnoafriški republiki," je danes dejal Henry, ki je v dresu galskih petelinov debitiral oktobra leta 1997.

Ob tem je francoski zvezdnik dejal, da se je za slovo od dresa s francoskim grbom odločil že pred minulim svetovnim prvenstvom. "Žal pa tega nisem mogel obelodaniti, saj česa takega ne smeš storiti tik pred mundialom," je pojasnil Henry.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.