Šport > Nogomet
21422 ogledov

Nogometni svet v šoku! Na treningu se je zgrudil 22-letnik, ni mu bilo pomoči

Andrés Balanta Reševalni pas/Twitter
Mladi nogometaš je bil nemudoma prepeljan v bolnišnico, a je bilo zanj že prepozno.

Argentinski in kolumbijski nogomet je pretresla tragična novica, da je v torek v bolnišnici v argentinskem Tucumanu tragično preminil komaj 22-letni kolumbijski nogometaš Andrés Balanta.

Nekdanji mladi kolumbijski reprezentant se je v torek na treningu svojega novega kluba, argentinskega Atletica Tucuman, nenadoma zaradi srčnega zastoja zrušil po tleh.

Nemudoma mu je na pomoč priskočila zdravniška služba, ki ga je poskušala oživiti, a neuspešno. Ob prihodu v bolnišnico so lahko zgolj še potrdili smrt mladega nogometaša.

Balanta je sicer otrok kolumbijskega velikana Deportiva Cali, za katerega je v ligi zbral skoraj 100 nastopov, preden se je pred začetkom letošnje sezone prvič podal v tujino.

Na izrecno željo trenerja Lucasa Pusinerija, ki ga je pred tem treniral že pri Deportivu Cali, je okrepil argentinski Atletico Tucuman, za katerega je do usodnega dogodka zbral 7 uradnih nastopov.

Andrés Balanta | Avtor: Epa Epa

22-letni nadarjeni zadnji vezni nogometaš sicer ni nikoli nastopil za člansko reprezentanco Kolumbije, je pa zato zbral kar 22 nastopov za mlajše reprezentančne kategorije svoje domovine.

Komentarjev 7
  • nejc32 13:20 30.november 2022.

    cepivo deluje!