Šport > Nogomet
20 ogledov

Nova meščanska lekcija Tottenhamu

Tottenham - Manchester City
1/17
EPA
Liverpool prepričljivo dobil mestni derbi proti Evertonu (4:0), Arsenal iz juga zgolj s točko (2:2), Robin Van Persie se vrača z zadetkom. Manchester City je znova poteptal Tottenham (5:1), Chelseaju pa le točka proti West Hamu (0:0).

Od zadnje prvenstvene tekme med Manchester Cityjem in Tottenhamom so pri slednjem naredili nekaj sprememb s katerimi so upali, da se blamaža, kot je bil izid 6:0 ne more več ponoviti. A so se ušteli. Gostje iz Manchestra so prišli v London po tri točke s katerimi bi se zavihteli na vrh prvenstvene lestvice in jih tudi dobili. Tim Sherwood je doživel prvi prvenstveni poraz kot trener Tottenhama, je pa ta precej bolel, saj je bil izid kar 5:1.

Kot se za klub, ki se bori za naslov spodobi, je Manchester City odločno krenil v tekmo. Že v peti minuti so se pošteno zatresla kolena domačim, saj je Sergio Agüero iz težkega položaja zatresel okvir vrat. Šest minut kasneje je svojo srečo iz podobno neugodnega položaja poizkušal Edin Džeko, a bil še manj uspešen, saj je streljal prek vrat. 

Agüerov obveljal, Dawsonow ne

Tottenham - Manchester City | Avtor: EPA EPA
Kar mu ni v 5., je Agüeru uspelo v 15. minuti. David Silva je lepo našel Argentinca v kazenskem prostoru Tottenhama, ta pa je z natančnim strelom na drugo vratnico matiral Huga Llorisa. Pet minut kasneje so prvič zapretili domači, a je bil prvi pritisk zlahka zadržan. Kot kaže pa bosta svoj boj danes bila Agüero in Lloris. Slednji je moral po argentinčevem strelu z glavo pokazati vse svoje znanje, da je Tottenham obdržal pri minimalnem zaostanku. 

Kljub številnim strelom plavih, pa so bili domači tisti, ki so dosegli drugi zadetek. Michael Dawson je žogo po podaji Christiana Eriksena zabil pod prečko, a mu je veselje prekinil sodnik, ki je dosodil nedovoljeni položaj. Kljub vodstvu pa bo na odmor ksilega obraza odšel tudi trener Cityja Manuel Pellegrini, saj je v 44. minuti na tleh poškodovan obsedel strelec edinega zadetka v prvem polčasu. 

Z igralcem manj le zadeli

Domači so v drugi del tekme vstopili upajoč na preobrat, krila pa jim je na hitro porezal sodnik, ki je an signalizacijo sodnika dosodil enajstmetrovko za prekršek nad Edinom Džekom. Da bo udarec večji je Danny Rose prejel rdeči karton, vodstvo pa podvojil Yaya Toure

Čedalje bolj se zdi, da bodo kljub novemu trenerju nogometaši Tottenhama šli po poti prve tekme med tema dvema nasprotnikoma. V 54. minuti je Edin Džeko zadel, po tem ko je nekaj sekund prej Walker še odbil strel Silve z golove črte. Malce upanja je domačim ponudil rezervist Etienne Capoue, ki je po kotu zadel za znižanje na 1:3

City letos že enajstkrat zabil Tottenhamu

Če so se pred časom vsi spraševali kje je Stevan Jovetić, so ga lahko sedaj našli v Londonu. Črnogorec, menjava za poškodovanega Agüera, je z roba kazenskega prostora ob pomoči stegna Vlada Chirichesa zadel za 4:1. Končni izid tekme je nekaj minut pred koncem postavil Vincent Kompany.

Čeprav se je Lloris trudil, da bi njegov klub obdržal vsaj nekaj dostojanstva, je po kotu žoga prišla do kapetana Manchester Cityja, ki je žogo le še porinil v mrežo. To je bil že skupno enajsti zadetek Cityja proti Londončanom, ki so znova nekoliko bolj oddaljeni od željenih mest, ki še vodijo v elitno Ligo prvakov

Liverpoolu vladajo rdeči

Tekma torkovega večera se je igrala v Liverpoolu, kjer sta se na 222. mestnem derbiju pomerila Liverpool in Everton. Čeprav je rdeči liverpoolski klub na lestvici pred modrim, nihče ni pričakoval tako zanesljive zmage 'redsov', ki so kar s 4:0 na kratko pot domov poslali nogometaše in navijače Evertona. 

Vsega je bilo bolj kot ne konec že v prvem počasu, ki so ga domači na Anfieldu dobili s 3:0. Liverpool je bil živahnejši že od prve minute, a jih je dvajset minut v obup spravljal gostujoči vratar Tim Howard, ki je med drugim ubrnail tudi izjemno priložnost Raheema Sterlinga. A tudi Američan je bil nemočen, ko je po podaji s kota žoga na petih metrih od golove črte direktno na glavo Stevena Gerrarda.

Sturridge že v prvem polčasu pokončal upe

Liverpool - Everton | Avtor: EPA EPA
Da bil bil udarec za goste še večji, se je ob akciji za zadetek poškodoval njihov najboljši strelec Romelo Lukaku, v katerega je trčil kar njegov soigralec Gareth Barry. Belgijec je moral z igrišča, manjši pritisk njegovih soigralcev pa je bil hitro in kruto kaznovan. V razmaku zgolj dveh minut je Howarda dvakrat premagal Daniel Sturridge, čemur je botrovala nepozorna in zaradi poškodb oslabljena obramba.

Drugi polčas je bil v primerjavi precej manj zanimiv. Gledalci so videli zgolj en sam samcat zadetek, ki je bil delo Luisa Suareza. Ta je z lepim strelom na drugo vratnico matiral vratarja in psokrbel, da je modri del mesta vsaj za nekaj časa pozabil na četrto mesto, ki še vodi v Ligo prvakov. Malce je svojo predstavo pokvaril Daniel Sturridge, ki je najprej zapravil enajstmetrovko, nato pa še jezno odreagiral, ko ga je trener Brendan Rodgers poklical na klop. 

Južnjaki negostoljubni do vodilnih

Arsenal se je medtem mudil na jugu države, kejr jih je gostil Southampton. Za vodilni klub lige nerazpoznaven slab prvi polčas je odigral veliko vlogo pri remiju 2:2, ki je odpira vrata Manchester Cityjuna vrh. Chelsea na drugi strani te priložnosti ni izkoristil in po remiju z West Hamom (0:0) ostajajo tretji.

Domači so na odmor odšli s prendostjo zadetka, ki je bil maslo Joseja Fonteja. Londončani so v drugi polčas nato krenili precej bolj odločno in v svega pestih minutah preobrnili rezultat. Po zadetku Santija Cazorle so se morda celo malce preveč sprostili, saj jih je takoj streznil Adam Lallana, ki je domačim pristreljal točko.

Solskjaer dobra stranka v Manchestru

Manchester United - Cardiff | Avtor: Reuters Reuters
Prvič v karieri Oleja Gunnarja Solskjaerja se je zgodilo, da se ni veselil zmage domačih na Old Traffordu. Nekdanji nogometaš Uniteda se je v Manchester vrnil v vlogi trenerja Cardiffa in se v prestolnico Walesa vrnil s porazom z 0:2.

Robin Van Persie je že v samem začetku tekme pokazal zakaj je tako cenjen in zakaj se je njegova odsotnost tako poznala. Vsega šest minut je potreboval, da je z glavo matiral gostujočega vratarja in rdeče vrage popeljal v vodstvo. Pol ure pred koncem je za končni ziid tekme poskrbel Ashley Young in s tem Cardiff za še nekaj časa prikoval an dno prvenstvene lestvice. 

Angleško prvenstvo, 23. kolo, izidi:

Manchester United : Cardiff City 2:0 (1:0)
Van Persie (6), Young (59)
Etiena Velikonje (Cardiff City) ni bilo v ekipi.

Norwich : Newcastle United 0:0
RK: Johnson (82); Remy (82)

Southampton : Arsenal 2:2 (1:0)
Fonte (21), Lallana (54); Giroud (48), Cazorla (52)
RK: Flamini (80)/Arsenal

Swansea : Fulham 2:0 (0:0)
Shelvey (61), Chico (76)
Gregorja Zabreta (Swansea) ni bilo v ekipi.

Crystal Palace : Hull City 1:0 (1:0)
Puncheon (16)
RK: McGregor (90)/Hull City
Robert Koren (Hull City) je tekmo presedel na klopi za rezerve. 

Liverpool : Everton 4:0 (3:0)
Gerrard (21), Sturridge (33, 35), Suarez (50)

Aston Villa : West Brom 4:3 (3:3)
Weimann (12), Bacuna (25), Delph (37) Benteke (64/11-m); Brunt (4), Delph (9/a.g.), Mulumbu (43)

Chelsea : West Ham 0:0 (0:0)

Sunderland : Stoke City 1:0 (1:0)
Johnson (17)
RK: Nzonzi (53.)/Stoke City

Tottenham : Manchester City 1:5 (0:1)
Capoue (59); Agüero (15), Toure (50/ 11-m), Džeko (55); jovetić (73) Kompany (89)
RK: Rose (50)/Tottenham

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.