Šport > Nogomet
18 ogledov

Novaković: "Čast je bilo igrati za Slovenijo"

italija slovenija novaković chiellini
1/19
Reuters
Na uradni spletni strani Nogometne zveze Slovenije so v torek objavili, da je napadalec Milivoje Novaković tudi uradno zaključil svojo epizodo v reprezentančnem dresu. "Ostanite 'velika klapa'," je v izjavi svojim nekdanjim soigralcem sporočil Novaković.

"Milivoje Novaković je sprejel težko odločitev in se tudi uradno odločil zaključiti svojo reprezentančno kariero. Pri tem je podal naslednjo izjavo," so zapisali na uradni spletni strani Nogometne zveze Slovenije. V ponedeljek je Milivoje Novaković svojo odločitev izdal že kölnskemu dnevniku Express, njegovo slovo pa je prišlo dva dni potem, ko ga je naznanil tudi dolgoletni kapetan Robert Koren.

Niti Novaković se ni hotel sestati s Slavišo
Koren: "Zaključujem reprezentančno kariero"

"Odločil sem se, da z današnjim dnem zaključujem svojo kariero v slovenski nogometni reprezentanci," se glasi uradna Novakovićeva izjava. "Na dres z državnim grbom sem bil vselej izjemno ponosen, igrati zanjo pa je bila zame velika čast. Skupaj smo z veliko željo dosegli zgodovinske uspehe slovenskega nogometa. Zahvaljujem se soigralcem, strokovnemu štabu reprezentance in slovenskim navijačem za nepozabne športne trenutke, zmage in naša druženja. Reprezentanci in selektorju želim vso srečo tudi v prihodnje. Še naprej bom navijal za fante na igrišču. Ostanite 'velika klapa'. Ko nam je bilo najtežje smo najbolj držali skupaj. Naj tako tudi ostane. Srečno!"

Tako se torej končuje reprezentančna kariera drugega najboljšega strelca v zgodovini samostojne Slovenije. 19 zadetkov na 54 nastopih Novakovića namreč uvršča na drugo mesto večne lestvice, kjer je boljši le Zlatko Zahović (35/80). "Nova" je za Slovenijo debitiral na prijateljskem turnirju na Cipru februarja 2006, prve zadetke pa je dosegel maja 2006 v Celju proti Trinidadu in Tobagu. "Nogometna zveza Slovenije obžaluje odločitev Ljubljančana, obenem pa mu želi še čim več dobrih predstav v klubski majici in sreče v zasebnem življenju," so še pristavili pri NZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.