Šport > Nogomet
2386 ogledov

Oblak se je vpisal v zgodovino Atlética

jan oblak Epa
Slovenski reprezentančni vratar je odigral 304. tekmo v dresu rojiblancosov.

Aktualni španski nogometni prvak Atletico Madrid je novo sezono začel z zmago na gostovanju v Vigu pri Celti z 2:1, vratar Jan Oblak pa se je vpisal v klubsko zgodovino. To je bil namreč njegov 304. nastop za madridski klub, s čimer je postal vratar, ki je največkrat oblekel rdeče-beli dres.

Strelec obeh zadetkov za Atletico Madrid je bil Angel Correa (23., 64.), za domače pa je najstrožjo kazen v 59. minuti uspešno izvedel Iago Aspas. Slednji je imel v 80. minuti izjemno priložnost za izenačenje, vendar je, potem ko je že preigral Oblaka, zgrešil nebranjeno mrežo.

Drugouvrščena ekipa minule sezone, Real Madrid, je uvodno zmago vpisala v soboto - v gosteh je ugnala Alaves s 4:1, Barcelona, ki je minulo prvenstvo končala na tretjem mestu, pa je novo obdobje po Lionelu Messiju začela z zmago proti Real Sociedadu s 4:2.

Dva zadetka za Barcelono je dosegel Martin Braithwaite (45., 59.), po enega pa sta prispevala Gerard Pique (19.) in Sergi Roberto (91.). Za Sociedad sta v razmaku treh minut zadela Julen Lobete (82.) in Mikel Oyarzabal (85.).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.