Šport > Nogomet
1767 ogledov

Messi povzročil obsedno stanje v Barceloni

Epa
Navijačem Barcelone se ob možnosti odhoda Lionela Messija podira svet.

V Barceloni vlada obsedno stanje. Odločitev Lionela Messija, da po 16 letih igranja za španskega nogometnega velikana zapusti klub, kateremu je dolga leta obljubljal večno zvestobo, je vnesla nemir v klubske pisarne, stopnuje pa se tudi napetost na ulicah, kjer trume razjarjenih Barçinih navijačev zahtevajo odstop vodstva na čelu s predsednikom Josepom Mario Bartmoeuom.

 | Avtor: Epa Epa
Vodilni možje katalonskega ponosa so se v sredo sestali na kriznem sestanku, kjer so razpravljali o prihodnosti njihovega prvega zvezdnika. Po poročanju španskih medijev nameravajo Messija na vsak način zadržati v klubu, razen v primeru, če bo nekdo zanj plačal vrtoglavo odkupno klavzulo v višini 700 milijonov evrov.

lionel messi Zlom sistema Šport Barça sestankuje na temo Messija, obeta se vojna!

Argentinec želi klub zapustiti kot prost nogometaš in se pri tem sklicuje na klavzulo o možnosti enostranske prekinitve pogodbe, toda pravno gledano ima klub precej boljše pogajalsko izhodišče, saj se je rok za aktivacijo omenjene klavzule iztekel že 10. junija.

"Barcelona je v boljšem položaju kot Messi. Ničesar ne more narediti, če bo klub zavrnil njegovo željo. Messi je pokazal svoje glavno orožje. Če se ne bodo pripravljeni pogajati, se bo skliceval na klavzulo. Zaradi izbruha covida-19 bo potrebno na novo oceniti tudi rok njene veljavnosti," je za As.com pojasnil odvetnik in specialist za športno pravo Santiago Nebot. "Izpogajati si morajo njegov obstanek in ga prepričati, naj ostane še eno leto. Zagotoviti mu morajo dobro ekipo in veliko uspehov, tako da si bo ponovno želel kariero zaključiti v Barceloni," je dodal Nebot.

Leo Messi Saga Šport Barça zavzela jasno stališče, Messi izpustil trening

Sredin krizni sestanek je na Camp Nou privabil tudi številne nezadovoljne navijače, ki so se v precejšnjem številu zbrali zunaj nogometnega kompleksa. Napetost je iz naraščala iz minute v minuto, nakar so Messijevi podporniki vdrli v notranjost stadiona. 

Varnostniki jih niso mogli zadržati, zato je morala posredovati celo policija in jih tudi z uporabo sile pregnati nazaj na ulico. Protestniki so vseskozi glasno pozivali k odstopu predsednika Bartomeua.

Lionel Messi Hiter razvoj Šport Messi že našel nov dom, njegov oče sredi pogajanj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.