Šport > Nogomet
1551 ogledov

Olimpija tako razbila Rijeko, da se je Hrvatom utrgalo

NK Olimpija - HNK Rijeka
1/16
Anže Petkovšek
Nogometaši Olimpije so na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo s petardo odpravili Rijeko in se uvrstili v skupinski del tekmovanja. Tekma je bila zaradi izgreda gostujočih navijačev prekinjena za več kot 20 minut.

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v Stožicah na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo premagali Rijeko s 5:0 (4:0). Prva tekma na Reki se je končala z 1:1, tako da bo v skupinskem delu tekmovanja igrala ljubljanska zasedba.

Ljubljanski nogometaši so pred dodobra polnimi tribunami stožiškega stadiona poskrbeli za pravi praznik. Proti favoriziranemu hrvaškemu prvoligašu so v prvem polčasu prikazali izvrstno predstavo ter mu že takrat nasuli štiri gole ter tako odločili potnika v skupinski del konferenčne lige. Drugi zaporedni preboj v skupinski del bo Olimpiji, ki pod vodstvom Victorja Sancheza še na 12. tekmi v sezoni ni izgubila, prinesel skoraj tri milijone evrov.

NK Olimpija - HNK Rijeka | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Kam se bo tekma nagnila, je bilo hitro jasno. Že po dobri minuti je Olimpija zadela, ko je po dolgi podaji Raul Florucz stekel za reško obrambo in nato z roba kazenskega prostora poskrbel za 1:0.

Navijači, pred tekmo je bilo v bližini stadiona napeto, ko so se reški privrženci zapodili proti ljubljanskim in je morala posredovati policija, so znova skočili na noge v 13. minuti, ko je po dobri globinski podaji Agustina Doffa po levi strani kazenskega prostora prodrl Pedro Lucas, žogo nato poslal proti drugi vratnici do osamljenega Charlesa Thalissona, ki je iz bližine podvojil prednost.

V 17. minuti je bila domača zasedba blizu že tretjemu zadetku, vendar je Dino Kojić v osrčju kazenskega prostora zgrešil cilj. Je pa isti igralec uspešno zaključil protinapad v 35. minuti za 3:0, potem ko je Lucas na sredini igrišči ukradel žogo reškim nogometašem in "poslal v ogenj" mladega soigralca.

NK Olimpija - HNK Rijeka | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Tik pred iztekom prvega polčasa je razigrana zeleno-bela zasedba udarila še enkrat. Na 4:0 je povišal Thalisson, potem ko je svoj drugi gol na tekmi dosegel po lepi podaji Kojića.

Marko Brest je imel takoj po začetku drugega polčasa novo priložnost za Olimpijo, a je nastreljal reškega vratarja Martina Zlomislića, takoj zatem pa je po kotu z desne strani z glavo zadel osamljeni Lucas.

Reškim igralcem na zelenici ni šlo nič od rok, njihovi navijači pa so poskrbeli za prekinitev po uri igre, ko so na igrišče in tudi med gledalce zmetali kopico bakel. Sodnik je ekipi po petih minutah poslal v slačilnico, po nadaljnjih 20 minutah in izpraznitvi tribune z gostujočimi navijači pa so se igralci vrnili na igrišče.

A prave igre niti ni bilo več, Rečani so izobesili belo zastavo, Olimpija, ki je imela še eno priložnost prek Dioga Pinta v 89. minuti, pa je ob izjemni prednosti lahko malce tudi varčevala z močmi za naslednje preizkuse. Skupinski del bo začela 3. oktobra, tekmece zanj pa bo dobila na petkovem žrebu ob 14.30.

* Stadion Stožice, gledalcev 12.616, sodniki: Schnyder, M. Zürcher, B. Zürcher (vsi Švica).
* Strelci: 1:0 Florucz (2.), 2:0 Thalisson (13.), 3:0 Kojić (35.), 4:0 Thalisson (45.), 5:0 Lucas (47.).
* Olimpija: Vidovšek, Sualehe (od 66. Lasickas), Ratnik, Muhamedbegović (od 74. Ristić), Silva, Agba, Thalisson, Doffo, Florucz (od 55. Pinto), Kojić (od 46. Brest), Lucas (od 55. Durdov).
* Rijeka: Zlomislić, Devetak (od 46. Bogojević), Rađeljić (od 46. Majstorović), Galešić, Smolčić, Fruk (od 46. Djouahra), Petrovič, Hodža (od 46. Selahi), Janković, Ivanović (od 74. Andrić), Pašalić.
* Rumeni kartoni: Thalisson, Florucz; Janković, Rađeljić, Petrovič.
* Rdeči karton: /.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 22:44 29.avgust 2024.

    Če kot zaključni epilog tekme v Ljubljani ne bo sledila drastična kazen in HNK Rijeka za naslednjo sezono oddaljila od vseh tekmovanj pod okriljem UEFA, za po vrhu pa še denarno kazen in povračilo povzročene škode v Stožicah, ta menda ...prikaži več znaša okoli 50.000 eur, potem je tudi ukrep kot je bil praznjenje tribune z gostujočimi navijači le blažev žegen!