Šport > Nogomet
2447 ogledov

Olimpijski junak: Ne bom nosil majice za 600 evrov, mama jih zasluži 700

Sergio Camello Profimedia
Veliki up španskega nogometa je navdušil javnost z odklonilnim odnosom do statusnih simbolov.

Španski nogometni napadalec Sergio Camello (23), član Rayo Vallecana, ki je odigral ključno vlogo pri zmagi španske reprezentance na olimpijskem turnirju v Parizu, je v intervjuju za ABC spregovoril o odnosu do denarja in materialnih dobrin.

Povedal je, da ga statusni simboli v obliki pregrešno dragih dizajnerskih artiklov ne pritegnejo, saj zelo dobro ve, kaj pomeni trdo delati za svoj denar. 

Vrednote, ki so v svetu profesionalnega športa prej izjema kot pravilo, so mu vcepili starši, ki se skozi življenje prebijajo s poštenim delom za nizko plačilo, zato je že v ranem otroštvu spoznal, da nekatere reči niso samoumevne.

Sergio Camello | Avtor: Profimedia Profimedia
Njegova mama je že od najstniških let zaposlena v trgovini z oblačili v enem izmed trgovskih centrov v Canillejasu, kjer tudi sam prebiva, oče pa v tržnem oddelku glasbene založbe. Čeprav denarja nikoli ni bilo na pretek, ga na otroštvo vežejo lepi spomini, po zaslugi teh izkušenj pa še danes zna uživati v majhnih stvareh in ne hrepeni po razkazovanju svojega bogastva.

"Na denar gledam kot na nekaj zelo pomembnega. Nismo bili revni, pač pa zelo skromni. Z bratom dvojčkom sva vedno zelo cenila vse, kar so nama nudili starši. Za naju je bila prava gostija, ko smo šli enkrat na mesec v kitajsko restavracijo. Zavedala sva se, kako draga je ta hrana. Oče je imel takrat dve službi. Iz tega razloga z denarjem ravnam zelo preudarno. Seveda si tudi privoščim, vendar ga ne razmetavam. Nikoli me ne boste videli v dizajnerskih oblačilih ali majici za 600 evrov, medtem ko jih mama v celem mesecu zasluži 700. Zato raje vzamem tistih 600 in jim dam svoji mami. Niti ure nimam. Ne bom si privoščil drage ure, če je brat nima. Kar se tiče odnosa do denarja, sem bil zelo lepo vzgojen," je povedal španski napadalec.

Camello je postal veliki junak španske nogometne javnosti po zaslugi dveh golov v izdihljajih olimpijskega finala s Francijo. Tekma na Parku princev se je po rednem delu končala z neodločenim izidom, potem ko so Francozi v 93. minuti izenačili z golom Jean-Philippeja Matete. Vse dvome o zmagovalcu je v podaljšku razčistil Camello, ki je nasprotnega vratarja najprej premagal v 100., nato pa še v 121. minuti ter tako Španiji zagotovil drugi naslov olimpijskega prvaka (1992, 2024).

Sergio Camello | Avtor: Profimedia Profimedia

Na vprašanje, kako je uspeh v Parizu zaznamoval njegovo življenje, je 23-letnik odvrnil: "Na to vprašanje bom lažje odgovoril čez nekaj časa, zagotovo pa opazim razliko v domačem okolju. Ko sem na primer zunaj s prijatelji, k meni pristopijo ljudje, ki me poznajo že zelo dolgo, in se želijo z mano fotografirati. V takšnih primerih se pozna učinek zlate olimpijske medalje. Potreboval bom nekaj časa, da bom to videl v pravi luči."

Camello je bil od leta 2019 do 2023 član madridskega Atlética, ki ga je za obdobje 2022/2023 posodil Vallecanu, s katerim je nato ob koncu sezone sklenil štiriletno pogodbo. "Še nikoli se nisem tako povezal z okolico in ljudmi. V Atléticu je bilo več zvezdniškega ega, tukaj pa igram z igralci, ki so napredovali skozi nižje lige in zato bolj cenijo stvari. Tukaj smo bolj povezani. Ne razumite me narobe, toda Atlético ima nogometaše, ki so igrali v finalu lige prvakov ali osvojili naslov svetovnega prvaka. To niso, če temu tako rečem, 'pravi' ljudje. Če sem jaz v mehurčku, so oni v velikanskem mehurčku. To okolje mi odgovarja. Zahvaljujoč Rayu lahko tukaj živim takšno življenje, kot si ga želim."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.