Šport > Nogomet
23 ogledov

Pirova zmaga za evropsko slovo Kopra

Žurnal24 main
Na povratni tekmi drugega kola kvalifikacij za Ligo prvakov je Koper v novogoriškem Športnem parku s 3:0 premagal zagrebški Dinamo. Pirova zmaga Kopra pa je tesno napredovanje prinesla Hrvatom.

Koper je že v 11. minuti v vodstvo popeljal Enes Handanagić, ki je po prekinitvi iz kota z glavo žogo poslal v mrežo. Prav ob koncu prvega polčasa se je v 100-odstotni priložnosti znašel Danijel Marčeta, ki pa mu je strel ubranil hrvaški vratar Tomislav Butina.

V drugem polčasu je Koper ponovil zgodbo iz prvega in v deveti minuti nadaljevanja je znova po kotu zadel Ivan Guberac. Primorci so 12 minut do konca rednega dela prišli do vodstva s 3:0, potem ko je iz 11-metrovke zadel Mitja Brulc. 11-metrovko je priboril Enej Jelenič, ki ga je, potem ko je ta sam tekel proti zagrebškim vratom, podrl Igor Biščan. Zadnjih deset minut so varovanci Nedžada Okčića igrali z igralcem več, saj si je za omenjeno posredovanje rdeči karton prislužil Biščan, toda ofenzivo Kopra so samozavestni zagrebški nogometaši, ki so v Novo Gorico prišli brez prvega trenerja moštva Velimirja Zajca, ki je raje kot v Slovenijo odšel v Albanijo na ogled tekme med Šerifom in Dinamom iz Tirane, prestali in si priigrali udeležbo v tretjem kolu kvalifikacij LP.

 

Povratna tekma 2. kola kvalifikacij za Ligo prvakov, ob 20.15:

Luka Koper : Dinamo Zagreb 3:0 (1:0) /1:5/
Handanagić (11), Guberac (54), Brulc (79/11-m)

/izid prve tekme v Zagrebu/

v odebeljeni pisavi je moštvo, ki je napredovalo v 3. kolo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.