Šport > Nogomet
4 ogledov

Platini obiskal Hrvaško

Marković (desno) skupaj s predsednikom Uefe Michelom Platinijem. (Foto: Pixsell)
1/11
Žurnal24 main
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini je na novinarski konferenci v hrvaškem hotelu dejal, da je Hrvaško obiskal z željo po pogovoru s premierko Jadranko Kosor. Ta ga ni sprejela.

Z njo je želel govoriti o nameščanju tekem in nasilju na stadionih, spregovoril pa je tudi o zadnjih dogodkih v nogometni Evropi. "Zadovoljen sem, da sem ponovno tukaj. Imel sem veliko povedati vaši premierki, razočaran sem, ker se nismo sestali, in upam, da me bo naslednjič lahko sprejela.''

 

Prvi mož Uefe je na Hrvaško prišel iz Tirane, kjer je bil na proslavi ob 80. obletnici Albanske nogometne zveze, pred tem pa je obiskal Varšavo, da bi osebno ocenil, kako potekajo priprave na evropsko nogometno prvenstvo, ki bo leta 2012 na Poljskem in v Ukrajini.

O srbskih izgrednikih ne želim govoriti. Končno odločitev bo podala disciplinska komisija Uefe 29. oktobra.
Platini
Platini je z novinarji spregovoril o stavniški aferi, o pogovoru z njihovim ministrom za šport in primeru Robina Bokšića. "Uefa nima svoje policije ali sodstva. Bilo je nekaj informacij o nameščanju nogometnih tekem, za katere pa nismo imeli trdnih dokazov," je o morebitnem nameščanju tekem dejal Francoz. Na vprašanje, kako je z izkaznico Uefe na Hrvaško nogometno zvezo prišel Robin Bokšić, pa je Platini dejal: "Poznam le enega Bokšića. Ta je bil odličen hrvaški nogometaš, ki je igral za Hajduk, Marseille in Juventus. Za Robina Bokšića nisem nikoli slišal."


Spregovoril je tudi o zadnjih izgredih srbskih huliganov na kvalifikacijski tekmi med Italijo in Srbijo in o tem, ali bo srbska nogometna zveza zaradi tega izključena iz nadaljnjih tekmovanj pod njihovim okriljem: "O tem ne želim govoriti. Odločitev bo podala disciplinska komisija Uefe 29. oktobra."

Novinarske konference so se udeležili tudi predstavniki Romov, ki so Platiniju podarili dres romske reprezentance s številko deset in njegovim priimkom, ob tem pa so ga opomnili na težave z rasizmom v Evropi. Predsednik Svetovne in evropske organizacije Romov za šport Toti Dedić pa je ob tej priložnosti pohvalil dobre odnose, ki jih imata hrvaška romska zveza in Hrvaška nogometna zveza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.