Šport > Nogomet
2550 ogledov

Ploščata Zemlja se prebija na veliko sceno

Flat Earth FC Reševalni pas/Twitter
Zgodba nogometnega kluba iz španske prestolnice je dobila nepričakovan zasuk.

Mnogi najbrž še niste slišali za nogometni klub Móstoles Balompié. Kolektiv je domoval v madridskem okolišu in igral svoje tekme v petem rangu španske ligaške piramide. Pred petimi leti pa je prišlo do velike spremembe. Takrat je na predsedniško mesto kluba sedel Javier Poves Gómez.

Jan Oblak La Liga Šport Oblak prejel gol v 89. minuti

Gre za nekdanjega nogometaša z minimalnimi izkušnjami iz elitne La Lige, ki se je do vodilnega položaja v klubu povzpel pri zgolj osemindvajsetih letih starosti.

Klub je bil takrat v finančnih težavah, Poves pa ga je stabiliziral in okrepil do te mere, da si je ekipa predlani priborila uvrstitev v višji rang - točneje v četrto ligo (Tercera División B).

In Poves se je odločil za radikalno potezo. Ime kluba je spremenil v Flat Earth FC, kar v slovenskem prevodu pomeni "NK Ploščata Zemlja".

Flat Earth FC | Avtor: Facebook Facebook

Danes triintridesetletni predsednik je sam glasen zagovornik teorije zarote, ki pravi, da ima naš planet v resnici obliko plošče, ne pa oble.

"Nogomet je najpopularnejši šport na svetu in ima izjemen vpliv. Ustanoviti klub s takšnim imenom je najboljši način, da se naše sporočilo vseskozi pojavlja v javnosti. Gre za prvi nogometni klub na svetu, katerega navijači so združeni z najpomembnejšo stvarjo - idejo," je pojasnil Poves.

Grb kluba je, seveda, ploščata Zemlja, maskota ekipe pa je astronavt. V zadnjih dveh letih je moštvo dobilo precej privržencev po vsem svetu, finančno stanje kolektiva pa je zgledno.

Flat Earth FC je trenutno na tretjem mestu svoje skupine Tercere B in se odkrito bori za preboj v tretji rang, kjer se že igra profesionalni nogomet. Kdo ve, morda pa bomo nekoč kontroverzne Madridčane gledali tudi med špansko elito ...

Komentarjev 2
  • hudini 15:27 09.februar 2021.

    In imajo ploščate možgane,aja pa corona je namišljena.

  • Janez_53 12:39 09.februar 2021.

    In najbrž ti nogometaši tudi nogomet igrajo s PLOŠČATO ŽOGO!!!

Sorodne novice