Šport > Nogomet
2449 ogledov

Po Mbappejevi košarici nova tarča, potreben bo rekorden znesek

Rafael Leao Profimedia
Madridski Real si je izbral nov cilj.

Madridski Real je v prestopnem roku stavil na prihod francoskega napadalca Kyliana Mbappeja, ki pa se je v zadnjem hipu odločil ostati v Parizu in je s PSG sklenil novo pogodbo. S tem je šokiral številne španske medije, privržence kraljevega kluba in tudi vodstvo Reala. To je bilo po mnenju mnogih prepričano v prihod svetovnega prvaka iz leta 2018 in je med drugim zaradi tega opustilo tudi lov na Erlinga Haalanda, ki se bo zdaj iz Borussie Dortmund preselil k Manchester Cityju.

Pri španskih prvakih so zdaj morali poiskati novo tarčo za okrepitev ofenzivne igre in jo tudi hitro našli v članu AC Milana. Tako trdijo pri Gazzetta dello Sport, kjer so zapisali, da je predsednik Reala Florentino Perez že pripravil 120 milijonov vredno ponudbo za 22-letnega Portugalca Rafaela Leãa. 

Ta je s soigralci pred dnevi osvojil scudetto, pri tem pa je v Serie A dosegel 11 zadetkov in zbral tudi 10 asistenc. Pogodba z Milanom mu velja še dve leti, odkupna klavzula pa znaša 150 milijonov.

Rafael Leao | Avtor: Profimedia Profimedia

Če bo Realu uspelo za 120 milijonov pripeljati vzhajajočo zvezdo portugalskega nogometa, bo to kar najvišji nakup v zgodovini kluba. Leta 2019 je k belemu baletu sicer prišel Eden Hazard, Chelsea pa je zaslužil 115 milijonov evrov. Prihod Belgijca se jRealu sicer ni izplačal, saj je bil v zadnjih sezonah večinoma poškodovan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice