Šport > Nogomet
3888 ogledov

Po nenadnem poslabšanju stanja umrl mladi nogometaš

Juan Izquierdo Profimedia
Nogometni svet je prizadela nova velika tragedija. Urugvajski nogometaš, ki se je prejšnji teden zgrudil na igrišču, je izgubil bitko za življenje.

V bolnišnici Albert Einstein v brazilski metropoli Sao Paulo je v noči s torka na sredo umrl urugvajski nogometaš Juan Izquierdo, ki se je prejšnji četrtek zgrudil med tekmo pokala libertadores v Braziliji. 

Vzrok smrti je bil kardiorespiratorni zastoj, povezan s srčno aritmijo, je objavil njegov klub Nacional. Star je bil 27 let.

Izquierdo se je zgrudil v 84. minuti tekme, po takojšnjem posredovanju zdravniške službe pa so ga še nezavestnega odpeljali s terena v bolnišnico, kjer so se teden dni borili za njegovo življenje. 27-letnika so sprejeli na oddelek za intenzivno nego, kjer se je njegovo stanje počasi stabiliziralo.

Nakazovale so se tudi prve izboljšave, a se je nato njegovo stanje bistveno poslabšalo, kar je pripeljalo do tragičnega konca.

Izquierdova smrt je "nepopravljiva izguba", so v klubu Nacional zapisali na družbenem omrežju X.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Predsednik južnoameriške nogometne zveze Conmebol Alejandro Dominguez je Izquierdovemu klubu in njegovi družini izrazil sožalje. "Južnoameriški nogomet je v žalovanju," je dejal.

Izquierdo je leta 2018 debitiral v urugvajski prvi ligi s klubom Atletico Cerro. Leta 2022 se je preselil v Nacional. V tem času je odigral 33 tekem in dosegel dva zadetka.

Sao Paulo je prejšnji četrtek zmagal z 2:0 in se uvrstil v četrtfinale pokala libertadores, južnoameriške lige prvakov.

"Bolečina, žalost, težko je ubesediti. Naj počiva v miru. Družini in prijateljem želim, da ostanejo močni."

Luis Suarez

Komentarjev 1
  • Ender3 13:44 28.avgust 2024.

    In kaj je bil morebiten razlog srčni aritmiji..? Čeprav je šlo za nogometaša se s tem ne nabo nihče ukvarjal ..