Šport > Nogomet
31 ogledov

Po pravi drami v polfinale Američanke

Sp v nogometu za ženske brazilija ZDA
1/7
Reuters
Na nogometnem svetovnem prvenstvu za ženske v Nemčiji so znane vse polfinalistke. Zadnje so si vstopnico med najboljše štiri na svetu priborile Američanke, ki so danes po streljanju enajstmetrovk v četrtfinalu s 4:2 premagale Brazilke (več v galeriji). V polfinalu so še Francija, Japonska in Švedska.

Zadnja tekma četrtfinala je postregla s pravo dramo. Že v drugi minuti so si Brazilke zabile avtogol, a zadetek Daiane še ni bil usoden. Zvezdnica Brazilk Marta je namreč izenačila v 68. minuti z bele točke. Ker po rednem delu ni bilo zmagovalk, so igrali podaljške, prav Marta pa je že v 92. minuti spet zadela. Dolgo je kazalo na brazilski uspeh, Američanke - od 65. minute so igrale le z desetimi zaradi rdečega kartona Rachel Buehler - pa se niso predale in v zadnji akciji na tekmi je, že v sodnikovem dodatku podaljška, v 121. minuti izenačila Abby Wambach. Pri izvajanju enajstmetrovk so imele boljše živce in mirnejše noge Američanke, ki so zadele vse poskuse, Brazilke pa so dvakrat zgrešile. Odločilni gol je dosegla Alex Krieger in popeljala ZDA v boj za medalje.

Že popoldne je Švedska v edini četrtfinalni tekmi, ki se je končala po rednem delu, premagala Avstralijo s 3:1. Pol dela so Skandinavke opravile že v uvodu, saj sta Therese Sjögran v 11. in Lisa Dahlkvist v 16. minuti poskrbeli za trdno vodstvo. Zamajal ga ni niti zadetek Ellyse Perry (40.), saj je Lotta Schelin z golom v 52. minuti odločila zmagovalke.

Japonke so v soboto zavile v črno nogometno Nemčijo. Gostiteljice in branilke naslova so namreč nepričakovano izpadle že v četrtfinalu ter ostale ne le brez boja za medalje, temveč tudi brez nastopa na olimpijskih igrah 2012. Tekmo je odločil podaljšek, za Japonsko je edini gol dosegla Karina Marujama. V prvem sobotnem četrtfinalu je po streljanju enajstmetrovk Francija premagale Anglijo s 4:3.

Polfinalna para sta Francija - ZDA in Japonska - Švedska, tekmi pa bosta na sporedu v sredo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.