Šport > Nogomet
363 ogledov

Po preobratu znan še zadnji član prve lige

Drava, Triglav
Znani vsi člani najmočnejše slovenske nogometne lige.

Nogometaši kranjskega Triglava so si zagotovili obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije, potem ko so na povratni tekmi kvalifikacij za popolnitev lige premagali ptujsko Dravo s 4:2 (2:2). Gorenjci so dobili že prvo tekmo na Ptuju z 2:1.

Kranjčani so v deveti medsebojni tekmi tretjič premagali Dravo. A ta zmaga je bila ena pomembnejših, saj je Kranjčanom zagotovila prvoligaški status tudi za sezono 2018/19. Eden junakov je bil spet Matej Poplatnik, ki je dvema goloma dodal še podajo.

Prvi polčas je ponudil kar razburljivo dogajanje. Že v 16. minuti je Luka Šalamun prvič resneje ogrozil vratarja domačih, v 30. minuti pa je podal pri vodilnem zadetku Jake Bizjaka, ki je zadel iz bližine. Le štiri minute pozneje je Bizjak podvojil prednost Ptujčanov, ko je malce z leve strani kazenskega prostora unovčil podajo Matthiasa Fanima za hrbet kranjske obrambe.

Ko je Ptujčanom kazalo zelo dobro, pa so udarec vrnili Gorenjci, v 42. minuti je zadel Rok Elsner z glavo po podaji s prostega strela z desne strani, v 44. pa še Matej Poplatnik, ki je zadel iz bližine po podaji Davida Zeca, nogometaša, ki je odigral še zadnjo tekmo za Triglav pred selitvijo k sloviti Benfici.

V drugem polčasu je najprej Poplatnik zapravil izjemno priložnost za vodstvo, ko je bil sam pred vratarjem, a zgrešil cilj, dve minuti pozneje pa je žogo z glavo podal do Luke Majcna, ki je s približno 11 metrov le poskrbel za kranjsko vodstvo.

V 76. minuti je s 14, 15 metrov na drugi strani streljal Fanimo, a za malo zgrešil cilj in izenačenje. Minuto pozneje je pri Kranjčanih z roba kazenskega prostora streljal Tom Žurga, a tudi on zgrešil. Malce zatem je isti igralec poskusil znova, a še enkrat neuspešno.

V 81. minuti pa je Poplatnik potrdil Triglavov prvoligaški status, ko se je otresel svojega čuvaja in z roba kazenskega prostora ugnal še Aleksandra Šeligo. Na drugi strani je Nastja Čeh s prostega strela zadel le zunanji del mreže, zatem pa so strel Fanima blokiral domači nogometaši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.