Šport > Nogomet
2465 ogledov

Policija že izsledila in identificirala nekaj krivcev za incident v Fazaneriji

Poškodovani igralec NŠ Mura Twitter/NŠ Mura
Policija vztraja, da so bili varnostni ukrepi na tekmi Mura - Maribor v skladu s sprejetim načrtom.

Navijaški incident z metanjem pirotehničnih sredstev, v katerem je bilo poškodovanih šest članov nogometnega prvoligaša Mure, je poskrbel za odpoved obračuna 21. kroga Prve lige Telemach v Murski Soboti med Muro in Mariborom. Policija je sporočila, da so dogodek varovali v skladu s sprejetim načrtom ter preiskujejo sum storitve več kaznivih dejanj.

"Javno prireditev je policija z vidika varnosti ocenila kot dogodek srednjega tveganja in je bila varovana v skladu s sprejetim načrtom," so zapisali pri policiji. Kot so dodali, so pri izvajanju nalog v zvezi z omenjeno tekmo v dveh primerih odkrili prepovedano drogo in v dveh primerih prepovedano pirotehniko.

"Sredi drugega polčasa je prišlo do prepovedane uporabe pirotehnike s strani zaenkrat še neznanih kršiteljev - storilcev med člani organiziranih navijaških skupin, zaradi česar je bilo poškodovanih pet igralcev NŠ Mura in kondicijski trener," so zapisali pri policiji in dodali, da so bili poškodovani tudi stoli na tribunah stadiona. Zaradi vsega naštetega preiskujejo sum storitve več kaznivih dejanj.

Ante Šimundža Viole Fazanerija Prva liga Telemach Šport Grozljivka v Fazaneriji, navijači Maribora poškodovali več igralcev Mure

Kot so pojasnili pri policiji, sta se organizator prireditve in predstavnik Nogometne zveze Slovenije odločila, da bosta nogometno tekmo prekinila, zato so organizatorji pozivali mariborske navijače k zapustitvi stadiona. "Nekateri posamezniki - člani ONS Viole - so poziv organizatorja upoštevali, drugi pa so stadion začeli zapuščati šele po pozivu varnostne službe in opozorilih policistov," so zaključili pri policiji.

Predstavnik Policijske uprave Murska Sobota je v izjavi po tekmi poudaril, da so dva ali tri kršitelje izsledili in jih identificirali, v prihodnjih dneh pa bodo pregledali še nadzorne posnetke, ugotovili okoliščine in zbrali druge dokaze.

Zaradi poškodb igralcev in kondicijskega trenerja gre pri tem za sum povzročitve splošne nevarnosti, pri čemer so policisti že zaslišali nekaj očividcev, tudi glede poškodovanja lastnine. Uporabili so prisilna sredstva zoper devet oseb, "a najmilejša, torej telesno silo".

Ante Šimundža Viole Fazanerija Šest poškodovanih Šport Tako so se pri NK Maribor odzvali na incident v Murski Soboti

Preiskava poteka tudi glede organizacije tekme, pri čemer gre za sum kršitve zakona o javnih zbiranjih, pri čemer globa za organizatorja v primeru krivde znaša 500 evrov, za njegovo odgovorno osebo pa 250 evrov, so dodali pri Policijski upravi Murska Sobota.

Ob prekinitvi tekme v 58. minuti je Maribor proti Muri vodil z 2:0. Takrat je odjeknila močna eksplozija ob igrišču, kjer so se ogrevali predvsem Murini igralci. Kot je poročal 24ur.com, sta jo najbolj skupila Tilen Ščernjavič in Niko Kasalo, ki praktično ničesar ne slišita in sta močno poškodovana, po prvih informacijah bosta oba odsotna najmanj šest tednov. Med poškodovanimi je tudi Žiga Laci.

V vodstvu Mure so bili pretreseni, kar je na novinarski konferenci po tekmi poudaril predsednik črno-belih Robert Kuzmič, medtem ko se je direktor Maribora Bojan Ban opravičil v imenu kluba. Prav tako so pri NK Maribor incident najstrožje obsodili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
 • Avatar Leon
  Leon 07:52 19.februar 2024.

  Kdaj bomo dočakali Zakon o navijačih? Ljubitelji nogometa bojkotirajte klube,ki.podpirajo takšne navijaške skupine .

 • Avatar Leon
  Leon 07:49 19.februar 2024.

  NK MB izključiti iz lige ker podpirajo VIOLE

 • Avatar Gustl
  Gustl 06:52 19.februar 2024.

  Prosti lov na MB ćefurske fazane!

Sorodne novice