Šport > Nogomet
113 ogledov

Poškodba Alvareza zasenčila zmago Mehike

Edson Alvarez Profimedia
Kapetana mehiške nogometne reprezentance so z igrišča odnesli z nosili.

Mehiki je zmago nad Jamajko na tekmi nogometnega pokala Amerike prinesel strel Gerarda Arteage v 68. minuti. Tekmo na stadionu NRG v Houstonu, ki se je končala z 1:0, pa je zasenčila poškodba mehiškega kapitana Edsona Alvareza.

Na drugi tekmi dneva je Venezuela v skupini B Cope Americe v kalifornijski Santa Clari premagala Ekvador z 2:1 in izkoristila izključitev ekvadorskega kapetana Ennerja Valencie v 22. minuti, ko je zaradi silovitega udarca v prsi Joseja Martineza dobil neposredno rdeč karton.

Ekvador je sicer odprl tekmo v 40. minuti z golom Jeremyja Sarmienta. Venezuela je izkoristila številčno premoč v manj kot desetih minutah po odmoru, zahvaljujoč najprej Jhonerju Cadizu (65.) in nato Eduardu Bellu (74.), oba strelca sta v igro vstopila s klopi za rezerve.

Kljub zmagi so Mehičani nato na drugi tekmi zapustili igrišče z občutkom nelagodja zaradi poškodbe Alvareza, ki je že v prvem polčasu v solzah odšepal z igrišča, potreben čas njegovega okrevanja pa še ni znan.

Edson Alvarez | Avtor: Profimedia Profimedia

Alvareza je v protinapadu lovil Shamar Nicholson. Ta je zadel levo nogo mehiškega kapetana, ki se je zgrudil in začel zvijati od bolečine, ko se je držal za stegensko mišico.

Luis Romo, ki ga je zamenjal na igrišču, je v ekipo trenerja Jaimeja Lozana ponovno vnesel mir, da je turnir začela s tesno zmago, ko je pripravil gol Arteagi.

Mehika bo odpotovala v Inglewood na naslednjo tekmo proti Venezueli, ki bo 26. junija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.