Šport > Nogomet
244 ogledov

Poslavlja se eden največjih nogometašev vseh časov

Andres Iniesta Epa
Legendarni španski vezist Andres Iniesta, ki je dolga leta navduševal v dresu Barcelone, se pri 40 letih odpravlja v pokoj.

Legendarni španski nogometaš in dolgoletni član Barcelone Andres Iniesta je po družbenih medijih napovedal konec kariere. Štiridesetletnik je na Instagramu objavil posnetek, v katerem se domneva, da se bo 8. oktobra dokončno poslovil od profesionalnega nogometa.

Španski mediji poročajo, da bo naslednji teden v Barceloni končal športno pot. Datum slovesa (8. oktober) sovpada s številko, ki ga spremlja skoraj vse življenje, in številko, zaradi katere je postal nogometna ikona. To številko je nosil tudi v svojem zadnjem nogometnem obdobju pri klubu Emirates, kjer mu ni šlo po načrtih.

Iniesta je igralsko pot začel v Albaceteju, nato pa je od leta 1996 do 2018 igral za Barcelono. S katalonskim klubom je osvojil kar 29 trofej. Sledila je selitev na Japonsko; od leta 2018 do 2023 je igral za Kobe, zadnjo sezono pa je bil član kluba Emirates iz Združenih arabskih emiratov.

Raphael Varane Pri 31 letih Šport Legenda Reala šokirala z oznanilom: "Kmalu bom povedal več"

Španskega nogometa se ne da razumeti brez figure Andresa Inieste. "Tisti iz Fuentealbilla se je v zgodovino španskega nogometa zapisal 11. julija 2010, ko je v Johannesburgu proti Nizozemski v 116. minuti dosegel gol, s katerim je Španija osvojila prvo svetovno prvenstvo v zgodovini," so zapisali pri Marci.

Iniesta je za špansko reprezentanco med letoma 2006 in 2018 odigral 131 tekem in dosegel 13 golov. S špansko reprezentanco je leta 2010 osvojil svetovno, leta 2008 in 2012 pa evropsko prvenstvo.

Skupno ima kar 22 državnih naslovov z Barco in tri z japonskim klubom Vissel Kobe. Na mednarodni ravni ima deset naslovov z Barcelono, od tega s štirimi v ligi prvakov, dvakrat je s Španijo zmagal na mladinskih eurih, nato pa je sledila njegova velika trilogija: dva eura in svetovno prvenstvo z la rojo, kjer je dosegel gol, ki je osrečil vse Špance. Skupaj ima kar 40 naslovov.

Barcelona To je razlog Šport Uefa pred tekmo z Zvezdo kaznovala Barcelono

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice