Šport > Nogomet
2886 ogledov

Pred dnevom D drama v Olimpiji, Hadžiću očitajo kazniva dejanja!

Safet Hadžić Profimedia
V sredo se bo s pravim vrhuncem končala Prva liga TS, v ljubljanskem klubu pa imajo očitno še druge skrbi.

Pred nekaj meseci se je Olimpija, kljub vodstvu na lestvici, poslovila od trenerja članske ekipe Safeta Hadžića. Priljubljenega stratega so sicer prestavili na druge pozicije v klubu, a za mnoge je bilo Hadžićevo slovo zelo presenetljivo.

Nadomestil da je Dino Skender, ki je utrpel nekaj bolečih porazov in tako bo morala Olimpija v zadnjem kolu PLTS v gosteh ugnati vodilno Celje, če želi osvojiti svoj tretji naslov v zadnjih petih letih.

A Hadžić kljub slovesu od članske ekipe nima miru. Klub ga je v uradnem dopisu obtožil hudih nepravilnosti, celo kriminalnih dejanj in ga posledično suspendiral za dva tedna brez denarnega nadomestila.

"Da, prejel sem odločbo, da sem v suspenzu," je v pogovoru za EkipoSN dejal Hadžić. Omenjeni časnik je pridobil tudi dokument, v katerem je Olimpija obrazložila razloge za takšno potezo.

Luka Kerin Šok v LJ Šport Menjava na vrhu, odločilo bo zadnje kolo

"Klub je prejel izjave in potrdila agentov in igralcev, da je trener Safet Hadžić prejemal provizije s strani agentov brez vednosti in odobritve kluba, pri čemer je navedeno izkoriščal za planiranje in izvedbo klubske politike (selekcioniranje igralcev) mimo kluba ter brez vednosti zastopnikov kluba, pri čemer mu je nastala tudi večja premoženjska korist v škodo kluba. Klub bo o navedenih dejanjih trenerja najverjetneje obvestil tudi policijo oziroma pristojno tožilstvo, saj obstaja sum, da je trener s svojimi dejanji storil tudi kaznivo dejanje," so zapisali pri Olimpiji.

Safet Hadžić | Avtor:

"Trener je obenem s svojimi izjavami v javnosti rušil ugled kluba in vodstvo kluba, v nasprotju s Pogodbo in navodili zastopnikov kluba, kjer je grajal politiko in vodenje kluba ter javno nasprotoval odločitvam kluba, kljub dejstvu, da je bila takrat Pogodba s klubom še veljavna," so še dodali pri Olimpiji in zatrdili, da bodo Hadžićeve domnevne prestopke obravnavali na disciplinski komisiji kluba.

Ante Vukušić SNL Šport Znani trije nominiranci za igralca leta

Hadžić je v pogovoru za EkipoSN odločno zavrnil vse obtožbe. Vsekakor pa so se pri Olimpiji v medijsko in pravno vojno spustili v milo rečeno čudnem trenutku, saj so Hadžiću dopis poslali v soboto zvečer, dan pred domačim porazom s sežanskim Taborjem in le nekaj dni pred odločilno tekmo v Celju.

Komentarjev 2
  • duc1 12:17 21.julij 2020.

    IDIOTI

  • Gandi123 09:54 21.julij 2020.

    "Poštenjakarji obtožujejo poštenjaka"

Sorodne novice