Šport > Nogomet
151 ogledov

Prekmurski derbi brez zmagovalca, Olimpija znova suverena

Olimpija - Polissya Anže Petkovšek
Nogometaši Primorja so v 10. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 0:2 (0:1), Nafta 1903 in Mura pa sta se razšli z neodločenim izidom 0:0.

Ajdovščina je zaradi tega, ker prenova zelenice v Novi Gorici še ni končana, prvič po letu 2011 gostila prvoligaško tekmo domačega kluba. Ta se za Primorje ni dobro končala, Olimpija je zasluženo zmagala. Zeleno-bela zasedba je pod vodstvom Victorja Sancheza še naprej neporažena v vseh tekmovanjih. Na vrhu lestvice ima 22 točk, Primorje je ostalo pri devetih.

Gosti so tekmo bolje začeli, Ivan Durdov je v drugi minuti meril previsoko, v 11. pa je Alex Blanco le za nekaj centimetrov zgrešil cilj iz bližine. V 12. minuti pa so Ljubljančani, ki so igrali proti vetru, povedli, Pedro Lucas je natančno podal do Durdova, ki je nato s približno 10 metrov matiral Gašperja Tratnika.

V nadaljevanju si Olimpija ni več priigrala priložnosti, Ajdovci pa tudi niso bili posebej nevarni, čeprav so imeli pomoč vetra. Dvakrat je sicer neuspešno poskusil Žan Bešir.

V drugem polčasu je ljubljanska zasedba igrala "z vetrom", v 48. minuti je prvi nevarno meril Diogo Pinto z desne strani, po uri igre je dvakrat nase opozoril Raul Florucz, ki je v 71. minuti tudi podvojil prednost, potem ko je z močnim strelom iz bližine v mrežo poslal odbito žogo po dveh zaporednih Blancovih strelih.

Matic Zavnik je v 74. minuti zapravil eno redkih priložnosti Ajdovcev, v 86. je imela Olimpija še en strel od daleč, a ga je Tratnik z nekaj težavami ukrotil, tako da je ostalo pri 0:2.

Primorje bo v 11. krogu prihodnjo nedeljo gostilo Bravo, Olimpija pa Koper.

* Stadion Primorja, sodniki: Mertik, Herženjak, Kranjc.
* Strelca: 0:1 Durdov (12.), 0:2 Florucz (71.).
* Primorje: Tratnik, Mutavčić, Dedić, Petek, Fogec, Babin (od 89. Shatri), Telles, Bešir, Zavnik (od 89. Čandić), Gulič (od 81. Ignjatović), Smajlagić (od 66. Rafiu).
* Olimpija: Vidovšek, Silva, Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe (od 75. Govea), Agba (od 75. Thalisson), Doffo, Pinto (od 54. Florucz), Lucas (od 54. Boultam), Blanco (od 82. Brest), Durdov.
* Rumena kartona: Bešir; Boultam.
* Rdeči karton: /.

 

Prekmurski derbi brez zmagovalca

Prvi medsebojni obračun v sezoni so na začetku dobili Sobočani, drugi pa se je končal brez zadetkov. Nekaj boljši vtis je pustila Nafta, ki je bila boljša v posesti žoge in številu strelov, med drugim je zadela tudi vratnico. A na koncu sta se ekipi razšli z delitvijo plena. Mura je zdaj pri 17 točkah, za vodilno Olimpijo zaostaja za pet točk, Nafta je pri sedmih.

Lendavčani in Sobočani so v prvem delu pred lepim številom gledalcev le poredko prihajali do priložnosti, oboji so imeli po dve omembe vredni. Mura je poskusila v 21. in 36. minuti prek Sandija Nuhanovića, ki je dobro meril od daleč, a je bil Žan Mauricio na mestu, in Stevena Junčaja, ki je meril točno v vratarja.

Nafta pa je prvič resneje zagrozila v 29. minuti, ko je malce previsoko s prostega strela sprožil Zsombor Kalnoki-Kis, drugič pa ob koncu polčasa, ko je od daleč streljal Amadej Marinič, izkazal pa se je Florijan Raduha.

V drugem polčasu je najprej iz ugodnega položaja Dominik Csoka meril precej nenatančno, bližje zadetku pa je bil Marinič v 67. minuti, ko je z nizkim strelom od daleč zadel vratnico. Nafta je imela v tem obdobju žogo precej več v posesti, v 83. minuti tudi zadel prek Roka Pirtovška, a je bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri 0:0.

Tako je bilo tudi po poskusu Matica Maruška, ki je v 88. minuti žogo poslal čez gol, podobno je v sodniškem dodatku naredil tudi Borna Proleta.

Nafta bo v 11. krogu v petek gostovala pri Radomljah, Mura pa bo dan pozneje gostila Domžale.

* Športni park Lendava, sodniki: Obrenović, Kovačič, Pospeh.
* Strelci: /.
* Nafta: Mauricio, Hrka, Marinič, Pirotvšek, Tojčić, Dumančić, Lesjak, Georgievski (od 78. Božičković), Csoka (od 78. Kljun), Kalnoki-Kis (od 59. Brkić), Klausz (od 64. Szalay).
* Mura: Raduha, Miloš, Cipot, Proleta, Ščernjavič (od 46. Pucko), Vrbanec (od 77. Maruško), Julardžija (od 77. Kurtović), Nuhanović, Diogo, Junčaj (od 69. Kurež), Vizinger (od 86. Maroša).
* Rumeni kartoni: Lesjak, Kalnoki-Kis; Cipot, Ščernjavič, Proleta, Maruško.
* Rdeči karton: /.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice