Šport > Nogomet
2573 ogledov

Nogometašem grozil teroristični napad, med tarčami tudi Modrić

Real Madrid avtobus Profimedia
Islamska država naj bi svoje privržence pozivala k napadom na nogometaše Real Madrida in stadion Santiago Bernabeu.

Španska civilna garda je v sodelovanju z več mednarodnimi organizacijami razbila kriminalno mrežo samooklicanega združenja I'lam Foundation, ki velja za enega največjih propagandnih orodij Islamske države.

Po poročanju španskih medijev je omenjena organizacija svoje privržence nagovarjala k oboroženim napadom na nogometaše Real Madrida in njihove navijače oziroma stadion Santiago Bernabeu.

Po svetovnem spletu je v teh dneh zaokrožil plakat s skrb vzbujajočo vsebino, na katerem ima zamaskirani napadalec puško uperjeno v avtobus španskega nogometnega velikana, ob katerem stojijo igralci kraljevega kluba.

"Počakaj nekje blizu njihovega prihoda ter meri v njih in njihove navijače," je pripisano.

 | Avtor: X X

Drugi plakat je nagovarjal k napadu na najslavnejši nogometni stadion v Madridu, omenjal pa je tudi domovanja Atletica, PSG-ja in Arsenala.

"Moj dragi brat, čaka te dragocena tarča. Prebij se skozi množico, zamoti varnostnike z eksplozivi in podobnimi vabami ter odločno napreduj proti svoji glavni tačri," se glasi drugo propagandno sporočilo.

Španske oblasti so v sodelovanju z Europolom, Zveznim preiskovalnim uradom (FBI) ter organi pregona iz Nizozemske, Nemčije, Francije, Estonije in Romunije aretirale devet ljudi, ki so osumljeni terorizma in kriminalne zarote. Preiskava je trajala več mesecev.

Real Madrid se je španskim oblastem zahvalil za uspešno opravljeno delo ter preprečitev morebitnega terorističnega napada na člane njihove organizacije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 22:24 17.junij 2024.

    Modrič je pa slaba tarča hitro se ga v množici spregleda. Bojda pa je dobro zavarovan saj za takšne denar ni problem..