Šport > Nogomet
15 ogledov

Pri Bayernu jezni na Nizozemce

Arjen Robben bo izpustil začetek Bundeslige. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Pri Bayernu so trdno prepričani, da je za obnovitev poškodbe Arjena Robbena krivo vodstvo nizozemske reprezentance, ki je zvezdniku prižgalo zeleno luč za nastop na svetovnem prvenstvu.
Nismo le razočarani, temveč tudi močno jezni na zdravniško osebje nizozemske reprezentance.
Hans-Wilhelm Müller

Najboljši strelec nogometnega kluba Bayern München Nizozemec Arjen Robben bo moral zaradi natrganine na stegenski mišici leve noge počivati predvidoma dva meseca. Gre za staro poškodbo, ki jo je napadalec staknil pred svetovnim prvenstvom in zaradi katere je moral v Južni Afriki izpustiti uvodni tekmi.

Zdravstveno osebje Bayerna in predsednik Karl-Heinz Rummenigge so ogorčeni nad vodstvom nizozemske reprezentance, ki je Robbenu prižgalo zeleno luč za nastop na svetovnem prvenstvu. "Gre za resno poškodbo. Neodgovorno je, da ga je zdravnik nizozemske reprezentance pustil igrati na svetovnem prvenstvu. Nizozemcem smo ponudili pomoč, vendar so jo zavrnili," je dejal klubski zdravnik Hans-Wilhelm Müller, medtem ko je bil predsednik Bavarcev še bolj oster: "Nismo le razočarani, temveč tudi močno jezni na zdravniško osebje nizozemske reprezentance."

Arjen Robben, ki je z Nizozemsko izgubil v finalu svetovnega prvenstva proti Španiji, se je poškodoval tik pred začetkom mundiala v Južni Afriki. Čeprav je nato odigral večino tekem, pa je večkrat poudaril, da poškodba še ni sanirana in da na trenutke čuti bolečino.

Zdaj je že jasno, da bo Robben, s 16 zadetki v pretekli sezoni najboljši strelec Bayerna v Bundesligi, izpustil začetek nemškega prvenstva (20. avgusta) in verjetno tudi štart Lige prvakov sredi septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.