Šport > Nogomet
975 ogledov

To je prvi nogometaš, ki je javno objavil, da je gej

Josh Cavallo Profimedia
Nogometaš je na socialnem omrežju Instagram oznanil, da je gej.

V nogometu istospolna usmerjenost predstavlja tabu, le redki nogometaši so priznali, da jih prvlači isti spol, še ti so to naredili po koncu kariere, najbolj znan je med njmi nekdanji nemški reprezentant Thomas Hitzlsperger. 

Korak dlje je zdaj naredil Avstralec Josh Cavallo. Levi bočni branilec kluba Adelaide United je svojo usmerjenost delil na Instagramu. Klub ga očitno pri tem podpira, saj je za nogometaševo zgodbo objavil klubsko socialno omrežje.

"Z vami želim deliti nekaj osebnega. Sem nogometaš in sem gej," je v uvodu posnetka dejal 21-letni Cavallo.

Kasneje je dodal, da je odraščal v strahu zaradi svoje spolne usmerjenosti, ki jo je skrival pred vsemi. Trdi, da želi le igrati nogomet in biti tretiran na isti način kot ostali igralci.

"Ko sem odraščal, sem vseskozi čutil potrebo, da se skrijem, ker me je bilo sram. Mislil sem, da ne bom mogel početi tega, kar si želim. Skrival sem to, kar sem, da bi uresničil otroške sanje. To je utrujajoče, gre za dvojno življenje, nikomur tega ne bi privoščil. Mislil sem, da bodo ljudje o meni razmišljali drugače, da bodo z mano ravnali drugače, če se irave, da me bodo zasmehovali. Ni res. Nasprotno, prislužil sem si spoštovanje. Razkritje moji družini, prijateljem, soigralcem, trenerjem je bilo neverjetno. Odziv in podpora sta bila izjemna. Spraševal sem se, zakaj sem tako dolgo nosil to breme."

"Rad bi pokazal, da je v redu, če si nogometaš in gej, rad bi pokazal vsem, ki se mučijo in jih je strah, da naj ne živijo kot nekdo drug, naj pokažejo pravi jaz," je še dodal Cavallo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.